Galvojau, ką šiandien vyrui pagaminti valgyti ir sumąsčiau, kad seniai jau begaminau lietinius su dešra ir sūriu. Greita, pigu ir skanu.
Lietiniams reikės:
miltų
2 kiaušinių
pieno
žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
Dešros (naudojau daktarišką virtą dešrą, bet galima ir dešreles dėti)
Fermentinio sūrio.
Gaminimas
Išsikepame lietinius (manau, visos juos mokame kepti), sutarkuojame sūri ir dešrą, galima dėti ir dešreles, galima jas arba pusiau perpjauti arba taip pat sutarkuoti.
{pic:1}
{pic:2}
Sutarkuotą sūrį sumaišome su tarkuota dešra. Į lietinių vidurį dedame sūrį su dešra ar dešrele ir susukame į vamzdelį.
{pic:3}
{pic:4}
Paruošus visus blynus, nebūtina jų iš karto kepti. Aš apkepinu tik tiek, kiek tam kartui suvalgom, o likusius sudedu į šaldytuvą. Žinoma, lėkštę su blynais patartina apvynioti maistine plėvele, tada jie nesudžius šaldytuve.
{pic:5}
Blynus pakepinu ant keptuvės, kol gražiai paruduoja ir išsilydo sūris.
Skanaus!
Skanus lietiniai 😀
tikriausiai skanu 😀. O gal kuri mamyte turi skanaus ir lengvai pagaminamo pyrago receptuka velykoms???
Mmm, tokių dar nebandžiau 😀
Mm..skanumelis 😉 patinka man sis patiekaliukas 😀
kaip tik vakar tokius blynelius kepiau vakarienei😀labai skanu
Skanumėlis... Aš tik dešrelę supjausčiusi smulkiai pakepinu ir dar morkyčių tarkuotų su dešrele kartu patroškinu. Kai atvėsta, pritarkuoju sūrio, ir tada suku lietinius. Kartais vietoj dešrelės faršo pakepinu.