Lietiniaii su vyšniomis arba trešnėmis

Lietiniaii su vyšniomis arba trešnėmis

30. Jul 2015, 08:57 Natele Natele

Reikės:

8 šaukštų miltų

200ml pieno

2 kiaušinių

4 šaukštų aliejaus

gazuoto mineralinio vandens

druskos, cukraus

vyšnių (jei dedame trešnes, tai dar trupučio citrinos sulčių)

200ml vandens

2 arbat. šaukštelių krakmolo

2 šaukštų cukraus (jei darome su trešnėmis, tai cukraus reikia mažiau)

Kiaušinius išplakti su pienu. Supilti aliejų, įberti druskos, cukraus, miltus ir gerai išplakti. Įpilti mneralinio vandens tiek, kad tešla būtų skysta (tinkanti lietiniams). Palikti pastovėti 15 min.

20150730084211-88348.jpg

Nupilame išsiskyrusias vyšnių ar trešnių sultis į puodą ir įpilame vandens tiek, kad kartu su sultimis būtų 50ml., įdedame cukraus, užviriname. 50ml šalto vandens ištirpiname krakmolą ir supilame į verdančias sultis, išmaišome. Suberiame uogas  be kauliukų (jei dedame trešnes, reikia pagal skonį įlašinti citrinos sulčių, kad kiek jaustųsi rūgštelė), užviriname.

20150730084947-41817.jpg

Sukame blynelius, įdėję kątik pagamintos vyšnių arba trešnių uogienės. Apibarstome tarkuotu šokoladu.

20150730085200-37911.jpg

Arba lankstome.

20150730085334-14298.jpg

Arba įdedame į blynelių vidų bananų, dar kartą apkepame ir valgome su vyšnių ar trešnių uogiene :).

20150730085457-56871.jpg

Skanaus !

Natele Natele 30. Jul 2015, 19:07

Teks iš nuotraukos pačiupt 😀 - realių paskutinių nebeliko šiandien per pietus 😀.

Liucyte Liucyte 30. Jul 2015, 10:33

Mm, kaip skanu... 😀

Gintarep Gintarep 30. Jul 2015, 10:28

Oi, kaip uzsimaniau 😀 Gal atnesite 😀 😀 😀