Reikės:
8 šaukštų miltų
200ml pieno
2 kiaušinių
4 šaukštų aliejaus
gazuoto mineralinio vandens
druskos, cukraus
vyšnių (jei dedame trešnes, tai dar trupučio citrinos sulčių)
200ml vandens
2 arbat. šaukštelių krakmolo
2 šaukštų cukraus (jei darome su trešnėmis, tai cukraus reikia mažiau)
Kiaušinius išplakti su pienu. Supilti aliejų, įberti druskos, cukraus, miltus ir gerai išplakti. Įpilti mneralinio vandens tiek, kad tešla būtų skysta (tinkanti lietiniams). Palikti pastovėti 15 min.
Nupilame išsiskyrusias vyšnių ar trešnių sultis į puodą ir įpilame vandens tiek, kad kartu su sultimis būtų 50ml., įdedame cukraus, užviriname. 50ml šalto vandens ištirpiname krakmolą ir supilame į verdančias sultis, išmaišome. Suberiame uogas be kauliukų (jei dedame trešnes, reikia pagal skonį įlašinti citrinos sulčių, kad kiek jaustųsi rūgštelė), užviriname.
Sukame blynelius, įdėję kątik pagamintos vyšnių arba trešnių uogienės. Apibarstome tarkuotu šokoladu.
Arba lankstome.
Arba įdedame į blynelių vidų bananų, dar kartą apkepame ir valgome su vyšnių ar trešnių uogiene :).
Skanaus !
Teks iš nuotraukos pačiupt 😀 - realių paskutinių nebeliko šiandien per pietus 😀.
Mm, kaip skanu... 😀
Oi, kaip uzsimaniau 😀 Gal atnesite 😀 😀 😀