Lietinių blynų krepšeliai

Lietinių blynų krepšeliai

03. Mar 2014, 15:11

Lietinių blynų krepšeliai:

Tešlai:

  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Šlakelio pieno (tiks ir kefyras, pasukos, 1 v. š. grietinės ar natūralaus jogurto)
  • 1 v. š . aliejaus;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 6 – 7 kupinų šaukštų miltų.
  • Šektiek aguonų (nebūtina)
    1. Kiaušinį išsukti su cukrumi, įpilti pieną, aliejų, įberti žiupsnį druskos ir išsukti.
    2. Įpilti truputį vandens ir maišant suberti miltus, kad tešla būtų tiršta ir išsisuktų visi miltų gumuliukai.
    3. Pabaigoje supilti likusį vandenį, kad tešlą taptų skysta.
    4. Konditeriniu šepetėliu keptuvę aptepti aliejum, ir gerai įkaitinti, samteliu pilti tešlą, ir apkepti iš abiejų pusių.
    5. Kai lietiniai iškepę dėtį įdarą ir susukti kaip norisi. Prieš valgant pakepti keptuvėje iš abiejų pusių.

Iš šios tešlos išeina maždaug 5 – 6 lietiniai.

 20140303150909-90597.jpg

Patarimai kad lietiniai taptų dar gardesni:

  • Kuo plonesni lietiniai tuo skanesni.
  • Leiskite prieš kepant pastovėti apie 10 min. kad miltai labiau išbrinktų, o tešlą būtų tąsesnė.
  • Kiekvieną iškepusį blyną patepti sviesto gabalėliu jie taps kvapesni ir tampresni.
  • Lietiniai bus truputį riebesni jei šlakelį pieno ir 1 stiklinę vandens pakeisite 0,5 stiklinės pieno ir 0,5 stiklines vandens.

Varškės įdaras:

  • 150 – 200 g. varškės;

  • Cukraus pagal savo skonį;

  • Žiupsnelio vanilinio cukraus ir cinamono.

    Varškę gerai išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Taip pat galima pagardinti bananu, obuoliu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

20140303150838-19800.jpg

20140303150932-86581.jpg

P.S. Kažkaip nelabai man krepšelius ėjo formuoti tai aš paprastesniu būdu sulanksčiau. ;)