Nesudėtinga pasigaminti naminį vyniotinį.Toks vyniotinis puikiai tinka ir iškylai.
Prireiks:
Kiaulienos odelių
Liežuvio
Ir įvairiausių prieskonių, česnako, druskos.
Labai svarbu gerai apruošti odeles ir liežuvį. Pusdienį mirkyti šaltame vandenyje, vis jį pakeičiant. Švariai nuplauti, nuskutinėti.
Tada įtrynus prieskoniais, druska, česnakais dar laikyti gerą pusdienį.
Viskas. Liežuvį perpjauname,taip, kad jis atitiktų turimų odelių dydį, dedame ant odelių, susukame. Vyniojame į merlę ( aš vyniojau į kojinę), surišame.
Ir štai vyniotinis paruoštas virimui.
Aš naudoju multifunkcinį puodą. Programa: tušinimas, trukmė 3 val
Aš tikrai ne itin dažnai naudoju, bet tokiems ilgiems tušinimams: vyniotiniams, šaltienai, šonkauliukams - nepamainomas daiktas.
Košių jame neverdu, pyragų, kugelio nekepu.
Vau! Aš truputį ne į temą, bet norėčiau paklaust ... Aš irgi galvoju pirkti multifinkcinį, tik bijau, kad nepriprasiu ir taip ir bus jis pas mane nenaudojamas... Dažnai jį naudojat?
Neparašiau, kad išvirus reikia paslėgti, ir laikyti šaltai. Kol visiškai atšals ir sustings.
Pagaminimo būdas visiškai paprastas, tik kol valgyti galima užtrunka 😀