Liežuvio vyniotinis

Liežuvio vyniotinis

12. Jun 2016, 23:02 jaldija jaldija

Nesudėtinga pasigaminti naminį vyniotinį.Toks vyniotinis puikiai tinka ir iškylai.
Prireiks:
Kiaulienos odelių
Liežuvio
Ir įvairiausių prieskonių, česnako, druskos.

Labai svarbu gerai apruošti odeles ir liežuvį. Pusdienį mirkyti šaltame vandenyje, vis jį pakeičiant. Švariai nuplauti, nuskutinėti.
Tada įtrynus prieskoniais, druska, česnakais dar laikyti gerą pusdienį.
Viskas. Liežuvį perpjauname,taip, kad jis atitiktų turimų odelių dydį, dedame ant odelių, susukame. Vyniojame į merlę ( aš vyniojau į kojinę), surišame.
20160612225919-94931.jpg

20160612225931-42005.jpg

20160612230101-44482.jpg

Ir štai vyniotinis paruoštas virimui. 
Aš naudoju multifunkcinį puodą. Programa: tušinimas, trukmė 3 val
20160612230038-21940.jpg

 

jaldija jaldija 13. Jun 2016, 18:54 Loreta_K

Aš tikrai ne itin dažnai naudoju, bet tokiems ilgiems tušinimams: vyniotiniams, šaltienai, šonkauliukams - nepamainomas daiktas.
Košių jame neverdu, pyragų, kugelio nekepu.

Loreta_K Loreta_K 13. Jun 2016, 08:56

Vau! Aš truputį ne į temą, bet norėčiau paklaust ... Aš irgi galvoju pirkti multifinkcinį, tik bijau, kad nepriprasiu ir taip ir bus jis pas mane nenaudojamas... Dažnai jį naudojat?

jaldija jaldija 12. Jun 2016, 23:05

Neparašiau, kad išvirus reikia paslėgti, ir laikyti šaltai. Kol visiškai atšals ir sustings.
Pagaminimo būdas visiškai paprastas, tik kol valgyti galima užtrunka 😀