Ligonių slaugai patikimiausia – profesionali priežiūra

Ligonių slaugai patikimiausia – profesionali priežiūra

07. Jun 2018, 13:32 GemmaCentras GemmaCentras

Suplanavote kelionę, jūsų laukia komandiruotė, o gal tiesiog laikas atsikvėpti? Kam paliktumėte slaugomą artimąjį? 

Sugedus dantims kreipiamės į odontologus, o ūminio apendicito šalinimo, tikriausiai, nepatikėtume geraširdei kaimynei. Patikimiausias sprendimas – profesionali ligonių priežiūra medicinos įstaigoje.

Slaugant artimąjį ir budint ištisą parą prie ligonio, dažnai pamirštami asmeniniai poreikiai: pabūti su šeima, pailsėti fiziškai, atsigauti psichologiškai. Tik artimieji, kurie rūpinasi ligoniu, žino, kad sergančiojo slaugymas – ypač sunkus fizinis darbas ir psichologinis krūvis. Medikai priduria, kad slaugymas be poilsio neigiamai paveikia slaugančiojo sveikatą. Dažnai slaugymas namuose blogina besirūpinančiojo gyvenimo kokybę, psichologinę būseną, sekina fizines jėgas, o tai didina įvairių ligų, konfliktų su kitais namiškiais riziką. Laikas, kantrybė ir pozityvus nusiteikimas – dalykai, kurie neretai dingsta iš gyvenimo, kai tenka rūpintis sergančiuoju.

Laikas atsikvėpti

Geriausias būdas atgauti jėgas – bent kelis kartus per metus leisti sau atsipūsti ir patikėti ligonio slaugą bei priežiūrą kvalifikuotiems medikams.

Slaugos ir reabilitacijos centre „Gemma“ siūlomos trumpalaikės ligonio priežiūros paslaugos. Centre pacientų priežiūra ir slauga užtikrinama visą parą, todėl artimieji nėra priversti keisti darbo ar samdyti tik retkarčiais ateisiantį žmogų, kuris slaugytų ligonį. Aukštos kvalifikacijos, rūpestingas medicinos personalas dirba pamainomis, todėl kaskart jūsų artimuoju rūpinsis žvaliai, visada stengsis išklausyti, ieškos problemų sprendimų.

Privačiame slaugos centre „Gemma“ skiriamos individualiai senelių priežiūrai pritaikytos reabilitacinės procedūros, bendrosios slaugos paslaugos bei nustatomas jų intensyvumas.

Globos ir slaugos namuose pacientams atliekamos šios reabilitacinės procedūros: kineziterapija, masažai, fizioterapija, ergoterapija, užimtumo, kvapų bei kitos terapijos. 

Pacientams privačiame centre siūloma medicininė priežiūra, bendroji slauga, taip pat gali būti teikiamos šių gydytojų konsultacijos: neurologo, psichoterapeuto, traumatologo, psichologo. Paciento artimieji centre turi galimybę gauti psichologo konsultaciją. 

Vilniuje esančio slaugos centro „Gemma“ pacientai gali būti apgyvendinti patogiuose vienviečiuose ir dviviečiuose kambariuose, kurių kiekviename yra  televizorius ir kondicionierius. Visuose kambariuose yra įrengti individualūs dušai ir WC su specialia neslidžia danga, porankiais. Reabilitacijos ir slaugos centro „Gemma“ pacientai turi galimybę išsikviesti personalą neišėję iš kambario pagalbos iškvietimo mygtuku. Esant poreikiui, jie aprūpinami judėjimui reikalinga neįgaliųjų įranga.

Nepamirškite, kad jūsų skiriama priežiūra ligoniui – tai atspindys, kokios priežiūros ateityje norėtumėte patys.

Daugiau informacijos apie kainas ir galimybes apsigyventi centre tel. +370 663 00000, el. paštu: slauga@gemma.lt

http://www.gemma.lt/lt/atokvepio-paslauga