Ligų pataluos

Ligų pataluos

06. Feb 2020, 14:15 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Sutinku, šioje foto mes nesame panašūs į ligonius. O per šias porą savaičių perėjome (abu sūnūs ir aš) per slogas, laringitus, gripus. Paskutinė liga, kuri mus prisivijo - skrandžio gripas. 

Aš nesuprantu, iš kur tiek bacilų ir kodėl jos visos taip sėkmingai prie mūsų kimba, bet tikrai kartą į metus turime kokį rimtesnį "džiaugsmą". 

Galiu iš karto pasakyti, kad na... nėra mūsų mityba ideali. Nevalgome pakankamai daržovių, nemėgstame košių ir net su vaisiais ir uogomis bendraujame išrankiai. Čia aš apie vaikus :) Nors pati irgi viso to nemėgstu, tačiau gaminu, nes suprantu, kad nuo mitybos daug kas priklauso. Ne idealiai, bet stengiamės maitintis sveikai.

Geriame žuvų taukus, multivitaminus. Stengiuosi rinktis kuo natūralesnius ir atitinkančius visas normų rekomendacijas.

Po lauko/ darželio/parduotuvės ir panašiai - plauname rankas. Vaisius ir daržoves irgi plauname. Namus dezinfekuojame arbatmedžių aliejumi, gariname eterinius aliejus, naudojame specialius aliejukus nosytėms ir gerklytėms...

Ir vis tiek sergam! Gal nelabai rimtos ligos praeina tikrai lengviau ir visgi yra naudos iš įvairių pagalbinių priemonių, tačiau, jei jau išgriūnam - tai visi iš eilės...

Vyresnėlis, lyg jau įgavęs imunitetą, ligas praeina kaip tankas, o mažasis brolis, kaip sugertukas, pasigauna kiekvieną virusą ir serga labai sunkiai.

Tai labai norėčiau jūsų patarimų: mamos, kaip apsisaugote nuo ligų? Suprantu, kad visokie virusai lengvai atsiranda darželiuose, ir jau tada serga visi grupėmis, bet net tose grupėse būna vaikų, kurie atsilaiko...  tai ir norėčiau sužinoti, KAIP? 

Grynas oras, geras miegas, fizinis aktyvumas, vitaminai, aromaterapija... ir vis tiek be ligų neapseinam. Ką patartumėte keisti?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 08. Feb 2020, 20:25

Floryte, ačiū! Sutinku,kad turi išaugti. Vyresnėlis jei suserga, tai lengviau paserga, bet mažasis pasigauna viską, nors į daržiuką kol kas padarėm pertrauką. Užtenka brolio "dovanų". Ir mažasis jomis serga sunkiau ir ilgiau..

floryte floryte 07. Feb 2020, 16:22

Manau, kad imunitetas vaikams "užauga" jiems beaugant. Manoji iki tol, kol darželio nelenkė, visiškai nesirgo, gal vieną kartą slogą tik turėjus buvo. Bet kai į darželį pradėjo eiti, va tada ir OGO GO...! Savaitę serga, dvi savaites sveika ir vėl tas pats. Vienu kenksmingiausiu dalykų vaikų gydyme laikau antibiotikus. Manau, kad juos duoti reikia tik kraštutiniu atveju, kai jau kokia pūlinė angina ar ausies uždegimas. Maniškei susirgus būdavo aukšta temperatūra, o padarius tyrimą, visada gerokai padidėjęs CRB, todėl gydytoja skirdavo antibiotikus. Bet jie taip "nuvaro" imunitetą! Kai nutraukiau tą "uždarą antibiotikų ratą", vaiko imunitetas pradėjo atsigauti. Prieš vaiką išleidžiant į darželį lašindavau ant drabužėlių eterinius aliejus, ribojau saldumynus. Nuo kokių 5 metų imunitetas jau pilnai pradėjo pats susitvarkyti su vaiką užklupusiomis ligomis. Pavyzdžiui, nuo rugsėjo mėnesio iki dabar maniškė sirgo tik du kartus (skaudėjo gerklę, kosėjo, slogavo). Ir be jokių aukštų temperatūrų ar komplikacijų. Gydymas - arbatėlės, purškaliukas nosytei, jei sunku prakvėpuoti ir purškaliukas gerklytei, kai pradžioje ją labai skauda. Tiesa, dar truputėlį garinimo nuo kosulio (su eteriniu aliejumi). Sveikatėlės jums!