Lytiniai santykiai po gimdymo: 9 tiesos

Lytiniai santykiai po gimdymo: 9 tiesos

18. Mar 2015, 09:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Išeinant iš gimdymo namų, reta moteris nepamiršta (o gal išdrįsta?) paklausti, o kada galima atnaujinti lytinį gyvenimą?

9 patarimai Jam ir Jai:

1.Po gimdymo labai svarbu, kaip Jūs jaučiatės, ir tai turi lemiamos įtakos, kada atnaujinsite lytinius santykius. Vienos moterys tai padaro vos sulaukę rekomenduotino laiko – šešių savaičių, o kitoms prireikia ir šešių mėnesių, kol viskas grįžta į buvusias vėžes.

2.Atminkite, kad pirmus kartus po gimdymo gali skaudėti lytinius organus, susiūtą tarpvietę. Kol siūlai neištirpę, mylintis gali skaudėti.

3. Bene dažniausiai minimas pogimdyminis laikotarpis, kada patartina susilaikyti – šešios savaitės. Maždaug po šešių savaičių paprastai moteris jaučiasi gerai, per tą laiką gimda išsivalo, susitraukia ir atsiranda noras artimai bendrauti.

4. Lytinių santykių nepatariama turėti, kol valosi gimda ir yra kraujingų išskyrų. Todėl, kad kyla pavojus patekti infekcijai.

5. Raskite laiko po gimdymo apsilankyti pas savo ginekologą, pasikonsultuokite su juo dėl lytinių santykių bei apsaugos priemonių.

6. Nepamirškite pasisaugoti nuo nėštumo - net jei reguliariai maitinate krūtimi dieną ir naktį, kaip rodo praktika, vis tiek tikimybė pastoti išlieka.

7. Po gimdymo gana ilgai – net pusmetį ar visus metus gali būti sausa makštis. Kad lytiniai santykiai nebūtų skausmingi, patariama naudoti lubrikantus – makšties drėkiklius.

8. Nuovargis po gimdymo - viena iš priežasčių, kodėl moterys delsia pradėti lytinį gyvenimą. Stenkitės pasidalinti "namų ūkio" darbus, neapsiimkite visko padaryti viena, priimkite vyro ar kitų artimųjų pagalbą. Pailsėjusi mama - laimingesnis vaikas ir...vyras.

9. Būkite atviri su antrąja puse. Pasikalbėkite apie tai, kodėl delsiate atnaujinti lytinį gyvenimą, kas jus neramina, ko bijotės ir ko tikitės iš vyro.