Maisto atradimai

Maisto atradimai

19. Jan 2018, 10:12 RenataŪselienė RenataŪselienė

Šis mano pasakojimas kiek kitoks, ne apie vaikus, ir ne apie šeimą. O apie maistą. Kodėl? 

Paskutiniu metu pakankamai prastai jaučiausi pavalgiusi. Atrodo ir maistas šviežias, ir skanus, bet kad ir ką, ir kad ir kiek suvalgyčiau, jaučiuosi apsunkusi ir skrandyje kažkoks bjaurus jausmas buvo. Supratau,kad "užsiteršiau". Pirmiausia galvojau apie iškrovą, ir "dietas", bet po to pradėjau gilintis, skaityti ir nusprendžiau nealinti savęs, o išmėginti tiesiog kitokios strukturos maistą. Ir šiandiejn galiu pasakyti,kad pasiteisino. O ir visai nebaisus tas sveikesnis maistas, priešingai, labai skanu, sotu ir lengvumo jausmas garantuotas. Bandysime žingsnis po žingsnio tvarkytis mitybą:)

O čia keletas išmėgintų patiekalų.

Puryčiams iš vakaro užpilti mogdolų pienu avižų dribsniai, su chia sėklomis, truputis cinamono. Viskas gerai suplakta ir palikta nakčiai brinkti šaldytuve. Ryte išsiėmiau iš stiklainiuko, įsidėjau truputį migdolų sviesto ir banano 1/4. Super!

20180119110854-58911.jpg

Pietums šiltos salotos su kalakutienos krūtinėle, kuri apkepta ant grill keptuvės. Daržovės naudojau, kokias turėjau: salotų lapai, paprikos, agurkai, pomidorai, dėjau alyvuogių, apvirtų šparagų. Išspaudžiau ant viršaus citrinos ir krūtinėlę apšlaksčiau balzaminiu mėlynių skonio actu, jis suteikė lengvo saldumo.

Vakarienei tuno salotos su daržovėmis, vėl gi daržoves naudojau tas, kurias turėjom šaldytuve + avokadas:)

20180119111139-53924.jpg

Visų patiekalų ragavo ir mūsų keturmetė Gabrielė, jai viskas patiko, gal tik į tuną kiek keistai sureagavo, bet visa kita jai labai tiko, net gi košė, dėl kurios labiausiai abejojau:)

 

Skanaus! 

RenataŪselienė RenataŪselienė 21. Jan 2018, 10:02 floryte

Būtent. Matyt tos visos šventės (bent jau man) padarė savo😀 Mėgaujuosi lengvesniu maistu, kuriame dominuoja daržovės. Spaudžiuosi šviežias sultis, ir net jaučiu,kaip skrandis man dėkoja 😃

floryte floryte 20. Jan 2018, 23:14

Geras! Ir man paskutiniu metu panašiai - maistas atrodo nusibodęs ir valgau lyg iš reikalo. Prisipirkau daug visokiausių žalumynų, prisigaminau salotų. Prie jų - keptas upėtakis. Kažkaip siela atsigavo...Matyt, to tik ir tereikėjo😀