Mama, mėgstanti pokyčius, ir Jonukas - pristabdantis juos

Mama, mėgstanti pokyčius, ir Jonukas - pristabdantis juos

13. Oct 2012, 08:00 gintarerei gintarerei

Nuo pat mažens, kiek pati prisimenu, mano plaukuosena visada kuo nors išsiskirdavo.

 

Ačiū mamytei, kuri nepatingėdavo ir labai stengdavosi, kad aš atrodyčiau ne tik tvarkinga, bet ir kažkuo išskirtinė. Mama ant mano galvos kurdavo "kasų meną", kiekvieną rytą "atkentėdavau" grožio procedūrą ir eidavau į darželį, į mokyklą pasipuošusi kasų vijurkais ant galvos.

 

Labai tuo didžiavausi, nes vienintelė grupėje/ klasėje taip atrodydavau. Auginau plaukus ir patikėdavau juo mamai.

 

Pradinėse klasėse mane net vadindavo Pepe Ilgakojine, nes beveik visada ateidavau su dviem kasytėm ir tai tapo mano mokykline šukuosena, beje, dabar, man taip gražu mergaitės su dviem kasytėm, man tai taip mergaitiška :)

 

Taigi, manau, todėl, kad pati mama norėjo, kad atrodyčiau išskirtinai, palaikė ir mano norą paauglystėje nusidažyti plaukus raudonai. Taip taip, raudonai. Ir net pati padėjo tai man padaryti. Raudonplaukė prabuvau keletą metų, kol vėl užsinorėjau pokyčių ir pasidariau cheminį šukavimą, nes užsinorėjau garbanų.

 

Nesvarbu, kad mano plaukai nepaklusnūs ir tos garbanos be krūvos fiksacijos priemonių nesilaikė, aš turėjau garbanas :)

 

Dar po metų užsinorėjau šviesių plaukų, nes natūrali mano plaukų spalva tikra lietuviška - rudai pelenų (aš taip vadinu) ir labai norėjau būti blondinė. Dar kartą pasitvirtino faktas, kad ko neturi, labiausiai nori, bent jau aš. Taigi tapau blondine ir pamažu nusiauginau savo garbanas.

 

Pabuvusi šviesiaplaukė, užsinorėjau vėl pokyčių, todėl nusikirpau kirpčiukus.

Vėliau kripčiukus vėl užsiauginau :)

Vienu momentu pabuvau net juodaplaukė. Teko tokia pabūti tik vienam vakarui - Mafijos vakarėliui, bet toks amplua man patiko.

Net ir "užaugusi" bei "suaugusi" nepamiršau savo dviejų kasų, kurias mama iki šiol man supina, kai tik paprašau.

O vieną rytą atsibudusi ir turėdama plaukus ilgio iki užpakalio, nusprendžiau, kad vėl noriu pokyčių ir plaukus nusirėžiau visai trumpai.

Tačiau supratusi, kad toks ilgis nėra labai trumpas, nusirėžiau plaukus dar trumpiau. Ir labai džiaugiausi, nes prie veidrodžio užtrukdavau 5 minutes, palyginus su ilgais plaukais - kai užtrukdavau iki 40 minučių.

Džiaugiausi džiaugiausi tokia sukuosena, kol plaukai šiek tiek ataugo ir vėl vėjai man galvoje - nusprendžiau kad noriu ekstremalių pokyčių ir susipyniau šimtus kasyčių ant galvos. Stilistės kėdėje prasėdėjau 8 valandas ir šia šukuosena džiaugiausi 2 menesius.

Na o po kasyčių ėjo labai ramus periodas. Turbūt užteko esktremalių pokyčių ilgam. Šiek tiek pasiaugindama plaukus, nešiojau juos tiesiog palaidus, kas man labai gražu ir spalvos nekeičiau bei vaidinau gyvenime blondinę.

Būdama tokia, susipažinau su vyru ir be plaukų šiaip turėjau daug pokyčių gyvenime. Vyrui taip pat patiko, kad esu blondinė ir vaikštau palaidais plaukais.

O tada atėjo mano vestuvės ir vėl užsinorėjau to, ko neturiu: ilgos kasos. Dilema. Kaip iš pakankamai trumpų plaukų padaryti ilgą kasą? Kas šiais laikais neįmanoma? :)

 

Viskas įmanoma. Taigi per vestuves nors ir vienai parai džiaugiausi ilgais plaukais.

O po vestuvių atėjo dar vienas pokytis - neštumas ir vėl užsinorėjau pokyčių. Bet šį kartą kažkaip užsinorėjau grįžti prie savo šaknų ir prabuvusi kokius 5 mentus šviesiaplaukė, norėjau vėl tapti natūrali ir nešioti savo plaukų spalvą, taigi rezultatas gavosi visai neblogas.

Iki to laiko labai mėgusi palaidus plaukus, gimus Jonukui, turėjau surišti į uodegą ir paskutiniu metu mano šukuosenos tuo ir apsiriboja. Kasdieną man padeda plaukų gumytės ir segtukai, o per nedažnas šventes aš plaukus trumpam pasileidžiu. Trumpam iki pirmojo Jonuko patampymo :)

Kol kas pats Jonukas, kaip aš sakau, turi 10 plaukų, bet ir su tiek jis jau turi kelias savo šukuosenas. Kasdieną labai populiari "panko šukuosena", kuri tiesiog natūraliai pasidaro pati.

Bet šiaip Jonukas kol kas labai tvarkingas vaikas ir labai su nerimu laukiu, kai ateis jam 16 metų ir jis užsiaugins ilgus plaukus ir sakys "mama, būsiu metalistas" arba išsiskus skiauterę ir bus tikras pankas.

 

Todėl šiuo metu džiaugiuosi, kad yra taip kaip yra, t.y. aš nurimusi su visais savo šukuosenų pokyčiais ir Jonukas, kuris tik pradeda savo gyvenimą su visais jo pokyčiais.

 

PROJEKTO "Mano moteriškumo paslaptis" II-oji savaitė

TEMA: Mūsų stilingos šukuosenos

 

PRIZAS

 

Pagrindinis projekto rėmėjas - BOMOND grožio salonas!

www.bomondsalon.lt

1

 

BOMOND grožio salonas projekto nugalėtojai padovanos nuostabią dovaną -

įvaizdžio pakeitimą mamytei ir jos vaikučiui!

Na o pakeitus įvaizdį nugalėtoją fotografuos DARIUS STRAZDAS 

www.strazdofoto.lt

1

 

13. Oct 2012, 19:57

Vov kiek pokyčių, ir drįstu pastebėti visi savaip keičia "savininkę" plaukų, ir visi savaip tiko 😉 Labai faina, visgi, manau blondiniški labiausiai tinka prie veido, bruožai sušvelnėja 😀

gintarerei gintarerei 13. Oct 2012, 15:13

aciu aciu 😀 tik paskaicius siandien supratau, kad ojojoj kiek as cia keiciausi 😀 turbut ilgiausias liako tarpas butu kokie metai, kai buvau vienoda 😀

13. Oct 2012, 11:02

gražus straipsniukas😀 šaunuolė Gintarė😀

13. Oct 2012, 10:06

Labai šaunios, išskirtinės šukuosenos 😀 👍 Man ypač graži tavo vestuvinė kasa 😀

13. Oct 2012, 09:55

sviesus plaukuciai tau labai tinka 😀 😉

13. Oct 2012, 09:26

labai grazus straipsnis😀

13. Oct 2012, 08:11

labai idomu buvo skaityti 😀 Pamenu paauglysteje ir as buvau raudonplauke 😃