Mama Viktorija kuria kitokius drabužius būsimoms ir esamoms mamoms

Mama Viktorija kuria kitokius drabužius būsimoms ir esamoms mamoms

03. Mar 2015, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nežinau kodėl, bet žiūrint į Viktorijos Ramoškienės sukurtus drabužius būsimoms, esamoms mamos ir moterims "Mamajum" (www.mamajum.com) norisi šypsotis. Juos ir pati Viktorija pristato, jog "Tai ne rūbai, tai jaukios, nuoširdžios ir žaismingos emocijos...:) mamajum – ne verslas, o asmeninė mano misija. Būti mama nėra lengva, reikia tiek daug visko spėti. Dar sunkiau susigaudyti tarp mamos, žmonos, moters vaidmenų. Tos geros nuotaikos kartais taip trūksta. Taigi, kai apsivilkusi mamajum rūbais mamytė nusišypso, pajaučia tas žaismingas emocijas įsiūtas į rūbą – tai yra mano sėkmė ir svarbiausias tikslas." Ar jūs jau šypsotės?

20150302233430-18680.jpg

- Kaip kilo mintis kurti drabužius būsimoms ir esamoms mamoms?

- Tiesa sakant, visai netikėtai. Esu mamytė 11 mėn. mergytės Ugnytės, taigi šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose. Viena vakarą su vyru įsitaisę ant sofos jaukiai žiūrėjome filmą ir staiga – atsivėrė dangus ir man į glėbį įkrito ši puiki įdėja. Nemeluoju – buvo kaip tik taip. Savaitę svarsčiau ar reali mano įdėja, ar man pačiai užteks ryžto ir patirties ją įgyvendinti. Supratau viena,  jei nepabandysiu, visa gyvenimą saves klausiu, ar būtų pavykę. Aš už drąsą. Juk kai kažko labai nori – visas pasaulis padeda tau tai įgyvendinti.

- Ar tyrinėjote konkurentus - kokias padarėte išvadas?

- Be abejo. Idėja nieko verta, jei įdomi tik tau. Šiuo metu rinkoje vyrauja atvežtiniai rūbai būsimoms mamoms, neturintys išskirtinumo. Ne iš vienos mamytės girdėjau, kad norėtųsi kažko įdomesnio, savitesnio. Tas pats ir su maitinančioms mamytėms skirtais rūbais.

20150302233637-60220.jpg

- Kas kuria drabužių dizainą ir kas siuva? 

- Aš nusprendžiu, kaip atrodys rūbas, bet jokiu būdu nevadinu saves dizainere ir nesiekiu ja būti. Esu mama, sugalvojusi smagių, jaukių ir svarbiausia geros nuotaikos rūbų kolekcija mamoms. Nesiekiu aukštosios mados, mano tikslas geras jausmas širdyje ir parodyti mamytėms, kad jos yra nuostabios ir labai gražios moterys. Ypač nėštukės, juk jos taip išgyvena dėl besikeičiančių formų. O aš sakau, kad visos formos yra labai gražios. Ir visos moterys nuostabios, nes kiekviena iš mūsų esame unikalus ir vienintelis toks kūrinys. Todėl siūlau būti ryškioms, smagioms ir būti pastėbetoms. Juk reikia savo gražiu dalintis su kitais J

- Ar prieš tai turėjote patirties drabužių kūrime?

- Ne daugiau nei jos turi kiekviena moteris. Juk sau esame pačios geriausios dizainerės. Tiesiog atėjo tas laikas, kai savo idėjomis nutariau pasidalinti su kitais ir taip atnešti tos geros nuotaikos kiekvienai mamytei.

20150302233742-89786.jpg

- Kaip kilo mintis papuošti drabužius piešiniais ir kas jų autorius? 

- Labai norėjau, kad rūbai turėtų savo išskirtinumą, savo “veidą”. O kas gali būti savičiau už su meile pieštą piešinį? Visus piešinukus nupiešė nuostabi dailininkė fėja Kotryna Abromaitytė. Piešiniai labai jaukūs, gyvybingi, o svarbiausia – labai nuoširdūs.

- Jūsų drabužiai skirti ir maitinančioms mamoms - ar manote, kad jų trūksta?

- Taip, maitinačioms mamoms skirtų rūbų asortimentas nėra didelis, jie taip pat neturi savo išskirtinumo. Tačiau nenorėčiau mamajum rūbų vadinti maitinančioms mamoms skirtais rūbais. Jie universalus. Tiesiog pradėjusi maitinti mama gali neatsisakyti savo mėgiamų rūbų. Pati būdama maitinanti mama susidūriau su tokia problema: visos mano prieš nėštumą dėvėtos suknutės liko kaboti spintoje, nes buvo labai nepatogu su jomis maitinti savo stebuklėlį. Mamajum suknutės šią problemą išsprendžia – jos turi paslėtus užtrauktukus. Taigi maitinančios mamytės ir po nėštumo galės puoštis :) Todėl mamajum rūbeliai universalūs, žinau, kad mes, moterys mėgstam pataupyti. Dėl jaukios, puikiai prie bet kokių formų prisitaikančios medžiagos suknutės tinka tiek būsimoms, tiek esamoms mamytėms, o dėl slaptų užtrauktukų ir maitinančioms.

20150303090646-81874.jpg 

- Kada sugalvojote ir kada jau startavote? 

- Idėja gimė praeitų metų spalio gale. O jau dabar sukurta kolekcija “Meilės obuolys” ir dvi savaites veikianti elektroninė parduotuvė mamajum.com

- Kokie verslo pradžios rūpesčiai sunkiausi?

- Idėjas generuoti labai smagu. Daug sunkiau jas įgyvendinti. Reikėjo gilintis į naują sferą, bet nevadinčiau to sunkumu. Tiesiog reikėjo mokytis naujų dalykų. Taip, pradžioje jautiesi nejaukiai, užtat kaip smagu, kai po kelių mėnesiu supranti, kad smarkiai patobulėjai. Žinoma, dar daug reikia sužinoti, bet tas ir yra smagiausia J

- Kiek reikėjo investicijų?

- Konkrečios sumos negalėčiau įvardinti, tiesiog verslo kūrimą galiu palyginti su statybomis arba remontu – galutinė suma  neišvengiamai skiriasi nuo planuotos..:)

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Sugalvoti gerą pavadinimą iš ties nelengva. Juk konkuruoji su visu pasauliu. Norėjosi, kad pavadinimas neštų žinią ne tik lietuviu kalba, būtų jaukus, smagus ir lengvai įsimenamas. O logotipas – obuoliukas širdutėje -  atsirado panaudojus vienos suknutės piešinį. Džiauguosi, kad jis puikiai reprezentuoja mamajum  ženklą.

20150303091005-41744.jpg

- Iš kur atkeliauja medžiagos? 

- Medžiagas šiuo metu renkuosi užsienines, bet svarstau ir lietuviškų medžiagų naudojimą. Šiuo atveju, be kompromisų, svarbiausia kokybė.

- Kuo dirbote prieš tai ir kaip tai įtakoja dabartinę veiklą?

- Šiuo metu esu motinystės atostogose. Jau 11 m., mano darbas susijęs su bankine veikla. Kelerius metus iki atostogu dirbau projektų vadove viename didžiausių Lietuvos bankų. Projektų vadovo patirtis nepaprastai padėjo man kuriant mamajum, todėl esu dėkinga savo kolegoms iš banko už galimybę mokytis iš pačių geriausių.

- Ar tai verslas ar labiau hobis?

- Pradžioje maniau, kad tai bus hobis, bet ši idėja taip mane įsuko, kad dabar hobiu to nebedrįsčiau vadinti. Juk hobis būna laisvalaikiu..:)

- Papasakokite apie savo dukrytę - koks vardas, kiek jai laiko, ar sunku auginti, kaip sekasi suderinti darbus ir jos priežiūrą?

- Ugnei 11 mėn. Tai geros nuotaikos vaikas. Ji yra mano įkvėpėja. Be abejo, šiuo metu negaliu jai skirti tiek dėmesio kiek norėčiau. Truputį skauda širdį dėl to. Vis tik tikiu, kad Ugnytė palaiko mano įdėjas ir jaučia didžiulę mano meilę jai. Esu dėkinga savo mamytei, kad man šiuo metu padeda prižiūrėti dukrytę.

20150303091057-11005.jpg

- Kaip žadate papildyti asortimentą? Ar atsiras drabužių vaikučiams? 

- Būtinai. Labai noriu papildyti mamajum asortimentą ir rūbais vaikučiams.

- Kur dar žadate pardavinėti drabužius?

- Šiuo metu atidarėme e-parduotuvę www.mamajum.com.  Pateikiame išsamius rūbų išmatavimus, patariame, o esant reikalui galime pakeisti rūbą.

Turime planų dalyvauti specfializuotose mugėse, atsirasti parduotuvėse.

- Rašėte, jog sunkiausios buvo pirmos dvi savaitės - kas dabar pasikeitė?

- O dabar yra baisiai smagu - kaip amerikietiškose kalneliuose: greitis didelis, įtampos daug, bet labai smagu :)

- Kaip šeima žiūri į jūsų šį užsiėmimą? 

- Turiu nuostabius artimuosius. Puikų vyrą. Laiko patikrintus draugus. Jų palaikymas ir tikėjimas manimi, buvo ir yra pagrindinis mano variklis.

- Ateities svajonė, susijusi su Mamajum...

- Turiu daug svajonių ir žinau, kad jos pildosi. Noriu, kad  Mamajum skleistų nuoširdų smagų jausmą ir taptų geros nuotaikos ambasadoriumi tarp mamyčių.

Ačiū už pokalbį!

Viktorijos kuriamus "Mamajum" drabužius rasite www.mamajum.com ir facebook.com/mamajum.lt

Nuotraukos: www.turbofotografas.lt

20150303091446-12507.jpg

26. Nov 2015, 20:45

Na sau tai iš https://www.feel.lt/moterims/ perku, o vaikams konkrečios vietos neturiu. Kur užeinu, kur pamatau, ten pagriebiu 😀

03. Mar 2015, 16:06

Labai gražūs rūbai 😍
Pabandymui užsisakiau palaidine su ledinuku, jei patiks, nužiūrėjau ir sukenelę pavasariui 😀

pypse pypse 03. Mar 2015, 15:37

O man atrodo ir kaina nemaža ir drabužėliai tokie...
na tik labai gražu tie piešinėliai ir jų pavadinimai: gyvybė, sodas...

vos pagimdžius nežinau ar gražiai žiūrisi aptemptas trikotažas... aš jau įsitikinau kad vienspalvės ryškios spalvos irgi netinka su mažu leliuku. kiekviena seilytė ant peties matoma kaip ant delno...

slapti užtrauktukai tikrai pliusas.

Liucyte Liucyte 03. Mar 2015, 12:23

Labai originalios nuotaikingos suknelės!

03. Mar 2015, 12:17

Labai gražu 😍 Ir kainos nesikandžioja (priešingai nei daugelio lietuvių kūrėjų rūbelių..). Nors jau nebe nėštukė ir nebe maitinanti mama, bet visai gundausi kokią ryškią suknutę nučiupti 😉