Mamos prisilietimų galia - aš ją turiu!

Mamos prisilietimų galia - aš ją turiu!

24. Apr 2015, 11:57 lina_baj lina_baj

Apie savo prisilietimų galią vyresniajam Rokui aš jau daugmaž žinau. Aišku su amžiumi poreikis ir galia keičiasi, vyrukas auga, kai ko reikia mažiau, kai ko daugiau, kai ko  trumpiau ir taip toliau. Su mažėle Urte dar viską reikia išbandyti ir įvertinti.

Taigi Rokui mamos prisilietimas ir paglostymas nuima ir galvos, ir pilvuko skausmus – paglostai, paglostai, švelniai pakalbi, ir žiūrėk sako, jau neskauda. Norint, kad ramiai užmigtų – patinka keli paglostymai – nugarytės švelnus masažas, kojyčių bei rankyčių pirštukų masažiukai (šitie nuo pat gimimo padėdavo jį užmigdyti), padeda nuraminti prieš miegą ir dabar, kai jam 6 metukai. O štai galvytės glostymo dabar jis prieš miegą nebemėgsta, sako kutena, nepatinka. Kai labai pyksta ar siaučia – tai kas padeda – tvirtas viso jo apkabinimas, iš karto nurimsta, praeina pykčiai ir ožiukai. Kai verkia, patinka švelnus apkabinimas, paglostymas nugarytės.

20150424115510-82164.jpgKad padrąsinčiau, turiu tik prisiliesti nugarytę, nenori nei glostymų, nei kažko dar, užtenka delniuku palieti nugarą, spusteli dar petį, ir jis jau pasiruošęs sakyti eilėrašti viešai :) Iki kokių 5 metų, kai ateidavome į nepažįstamą vietą, mėgdavo pirmas kelias minutes viską apeiti laikydamasis už rankos, ant rankų nereikdavo imti, bet už rankos būtinai. Kartais ir dabar dar, kai nelabai kur drąsu būna, paimu už rankos ir apžiūrim viską kartu.

O štai su mažąja aiškinuosi – užmigti jai padeda bučinukai į kaktą – tokia švelnūs, lengvi bei rankyčių palaikymas, tiesiog paimi už rankyčių ir palaikai, netinka galvytės glostymas, padukų glostymas, nes tai ją skatina bendrauti ir miegai išgaruoja. Kai pyksta – nuimu kojinytes ir bučiuoju, glostau padukus. Šis dalykas jai nerealus – kai pereinu prie rankyčių, jas ištraukia ir vėl atkiša man kojytes, tokia mažytė, o jau supranta ko nori ir to siekia :) Zirzimo ar pykčio kaip nebūta! 

20150424115545-35950.jpg

Kai nedrąsu ir daug žmonių aplinkui mažoji žinoma dar būna ant rankų, bet labai mėgsta įbesti nosį man į krūtinę ar pečius ir pasislėpti nuo visų. Visada tvirtai apkabinu, praktiškai uždengdama ir ji aprimsta, kol pradeda pati dairytis. Nedrąsi ta mano mažoji nuo mažens, su vyresniuoju sūnumi to nebuvo.

Na va išsiaiškinau, kad beveik viską jau ir žinau ;)

P. S. Nuotraukos darytos R. Čekanausko.