Mamos puošiasi ilgiausiai.

Mamos puošiasi ilgiausiai.

19. Dec 2018, 12:18 Vincieras Vincieras

- Niekaip nesuprantu, tu atsikėlei gerokai anksčiau nei aš ir vis tiek dar nesusiruošei. Tai gal mes su vaikais einam į kiemą, palauksim tavęs mašinoje.

Ir jis truputėlį nesusivokia, kad vaikšto peilio ašmenimis. Nes jie visi gražūs jau su batukais ir bantukais, o tu stovi vos su apatiniais po devintu prakaitu ir nori, net nežinau, turbūt prigulti valandėlei.

Sklando toks gandas, kad moterys labai ilgai „kuičiasi” ir kol susiruošia išeiti iš namų, tai vyras gali tris kartus numigti. Tai faktas. Bet gal pasvarstykim detaliau.

Vyras: Atsikelia. Peržvelgia dienos aktualijas. Nusiprausia. Pasidaro šukuoseną. Išgeria kavos. Pavalgo pusryčius. Dar peržvelgia dienos aktualijas. Apsirengia pirmus po ranka pasitaikiusius drabužius. Ready to go!

Moteris (čia aš apie save): Atsikelia (valanda anksčiau nei vyras). Nusiprausia. Pasidažo. Išverda vieną košę sūnui. Kitą košę dukrai. Padaro pusryčius sau ir vyrui. Pamaitina dukrą. Pažiūri, kad pavalgytų sūnus. Išgeria su vyru kavos. Įsimeta tris kąsnius į burną. Nuprausia dukrą. Prižiūri, kad nusipraustų sūnus. Suranda rūbus sūnui. Suranda rūbus dukrai. Aprengia sūnų. Aprengia dukrą. Supakuoja kuprinę vaikams galinčių prireikti daiktų. Eina ieškot sūnui naujų drabužių, nes jis tuos jau sugebėjo apsipilti. Eina rengtis. Pamato vyrą su tom škurliavonėm ir pareiškia, kad taip apsirengęs jis į viešumą neis (ir sau prižada, kad grįžus tą maikutę sukarpys į skutelius). Suranda vyrui kitus drabužius. Sukiša vaikus į kombinezonus. Pasiklauso, kad dabar visi turi jos laukti.

Ir tuomet - pamparamparam - tyloje ramiai VIENA apsirengia, kol šeimyna trypčioja po kiemą (išsipurvins - jiems šakės). Išeidama iš namų nužvelgia visą paliekamą pasiruošimo bardaką ir pagalvoja, kad „vargšas vyras, grįžęs tiek daug namų ruošos turės”... :)))