Mano vaikų mėgstamiausia - raudona košė!

Mano vaikų mėgstamiausia - raudona košė!

12. Sep 2017, 10:28 Loreta_K Loreta_K

Gana nedrąsiai vyresnėlio Gedimino ragauta raudona košė pirmą kartą, tapo viena jo mėgstamiausių ir dažniausiai prašomų pagaminti. Šią košę labai noriai valgo ir mūsų mažasis, ne už kalnų švęsiantis trečiąjį gimtadienį, Augustinas.  Dalinuosi receptu.

Keturioms porcijoms paruošti reikės:

200 g. perlinių kruopų (svoris nevirtų)

2 didelių morkų

1 gana nemažo burokėlio

1-2 galvučių svogūno

100 ml. sultinio

2 valgomųjų šaukštų sviesto

Druskos pagal skonį

Per naktį mirkytas perlines kruopas išverdame kaip rekomenduojama gamintojo. Išvirusias suberiame į dubenį. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame smulkiai kapotą svogūną, kurį kepiname apie 3-5 minutes. Beriame burokine tarka tarkuotą burokėlį, pamaišydami kepiname apie 3-5 minutes. Suberiame burokine tarka tarkuotas morkas, užpilame sultiniu ir uždengę dangčiu (tačiau vis atidengdami ir pamaišydami) troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 10 minučių. Suberiame išvirusias perlines kruopas, kepiname apie 5-8 minutes. jei reikia pabarstome druska.

Aš patiekiau su raugintais agurkėliais. Mūsų šeimai labai patiko, pabandykit, gal patiks ir Jums!

floryte floryte 12. Sep 2017, 21:19

Na bet spalva kokia...Kol neperskaičiau, maniau kad čia kažkas egzotiško...😃

Liucyte Liucyte 12. Sep 2017, 17:20

Šį receptą esu išsisaugojusi, būtinai išbandysim, nes skamba ir atrodo išties skaniai 😀