MANO VAIKYSTĖS VELYKOS

MANO VAIKYSTĖS VELYKOS

02. Apr 2014, 12:03

MANO VAIKYSTĖS VELYKOS

Velykos kokios buvo ir kokios dabar yra tai kaip dvi skirtingos šventės. ;)

   O dabar apie vaikystės Velykas – jos buvo tokios nuostabios daug šurmulio, juoko, džiaugsmo daug žmonių susirinkdavo žinoma daugiau vaikų būdavo. Velykas švęsdavom visada pas mano krikšto mamą sodyboje. Margučių būdavo kalnai visokių įvairiausių kokių tik norėdavai margintų svogūnų lukštais, vašku, lipdukais ar kitokių. Žinoma vaikai visada gaudavo ir šokoladinių kiaušinių ar zuikučių. Tikrai būdavo smagu ne kiek kiaušinių daužymas, o žaidimai su vaikais dūkdavom kaip pasiutę ir ant šieno ir lauke po balas. Juk vaikam ir yra smagiausia  dūkti, kad ir kokai šventė.

   Žinoma eidavom  į bažnyčia smagiausia būdavo tai, kad po to mama nupirkdavo vadinamų „kermošiaus” saldainių. O vakare dejuodavom kaip skauda pilvą, persivalgėm.

   Kažkokių specialių tradicijų nebūdavo, bent jau nepamenu išskyrus kiaušinių dažymą ir ėjimą į bažnyčią ir susirinkimas švęsti pas mano krikšto mamą.

Papasakosiu vieną trumpą istorija kaip kartą važiavom švęsti Velykų pas savo krikšto mamą. Taigi: kadangi iki mano krikšto mamos reikia biški pavažiuoti, o tik mano mama turėjo mašiną, o reikėjo susitalpinti į vieną mašiną 2 mamom ir 5 vaikam, o kadangi aš ir mano puseserė buvom mažiausios. Tai mamos sugalvojo mus į bagažinę paguldyti jeigu kartais policija sustabdytų, tai bagažinėj paklojo kaldrą tada mes atsigulėm tada mus apklojo su kaldra ir apdėjo su krepšiais. Ir taip nuvykom - tada buvo pačios įsimintiniausios Velykos. Tiek įspūdžių tada turėjom kažkas tokio oho buvo. Net dabar kai pakalbam pasijuokiam, nes taip smagu buvo. Kartais pajuokaujam jei reikia kur važiuot, o mašina tai maža ir ne visada visi telpa – tai sakom mes į bagažinė galim. ;)

   Taigi mano vaikystės Velykos būdavo labai smagios linksmos ir pilnos nuotykių.

Foto neturiu visos pas mama foto albume. Ir tai mažai fotografuodavo tik kokią vieną bendrą nuotrauką.  Tada tokių skaitmeninių fotoaparatų nebuvo. Galiu tik įkelti  saldainių medžių, kokius kažkuriais metais buvom pasidarę.

20140402120300-87778.jpg

20140402120309-11596.jpg

20140402120316-26044.jpg