Marcipaniniai rageliai

Marcipaniniai rageliai

07. Dec 2012, 00:00

Tiems, kas mėgsta marcipanų skonį, siūlome pasigaminti gardžių marcipaninių sausainukų.

 

Reikės:

250 g marcipaninės masės

75 g cukraus – ypatingiems smaližiams (tačiau galima dėti kur kas mažiau ir vis tiek bus saldu)

1 kiaušinio baltymas

1 šaukštelis citrinų žievelių

50 g migdolų drožlių

 

Iškepsite apie 25 migdolinius ragelius.

 

Gaminimas:

 

Išminkykite tešlą iš marcipaninės masės, cukraus, citrinų žievelių ir kiaušinio baltymo.

 

{smallpic:1}

{smallpic:2}

{smallpic:3}

 

Išberkite ant lėkštės migdolų drožles. Pasiruoškite dubenėlį su vandeniu pirštams sudrėkinti.

 

{smallpic:4}

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir paklokite skardoje kepimo popierių.

 

Sudrėkinę pirštus imkite gabalėlį migdolinės masės, suvyniokite tarp rankų į ritinėlį ir formuokite pasagos ar ragelio formą. Apvoliojame migdolų drožlėse ir dedame ant skardos.

 

{smallpic:5}

 

Kepame apie 15 minučių iki auksinio atspalvio.

 

{smallpic:6}

 

Jei norite, ragelių galiukus galite padažyti ištirpintame šokolade. O jei yra laiko bei noro, galite patys pasiruošti marcipaninę tešlą.

 

SKANAUS!

 

Šaltinis: Maminklub.lv