Tiems, kas mėgsta marcipanų skonį, siūlome pasigaminti gardžių marcipaninių sausainukų.
Reikės:
250 g marcipaninės masės
75 g cukraus – ypatingiems smaližiams (tačiau galima dėti kur kas mažiau ir vis tiek bus saldu)
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštelis citrinų žievelių
50 g migdolų drožlių
Iškepsite apie 25 migdolinius ragelius.
Gaminimas:
Išminkykite tešlą iš marcipaninės masės, cukraus, citrinų žievelių ir kiaušinio baltymo.
{smallpic:1}
{smallpic:2}
{smallpic:3}
Išberkite ant lėkštės migdolų drožles. Pasiruoškite dubenėlį su vandeniu pirštams sudrėkinti.
{smallpic:4}
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir paklokite skardoje kepimo popierių.
Sudrėkinę pirštus imkite gabalėlį migdolinės masės, suvyniokite tarp rankų į ritinėlį ir formuokite pasagos ar ragelio formą. Apvoliojame migdolų drožlėse ir dedame ant skardos.
{smallpic:5}
Kepame apie 15 minučių iki auksinio atspalvio.
{smallpic:6}
Jei norite, ragelių galiukus galite padažyti ištirpintame šokolade. O jei yra laiko bei noro, galite patys pasiruošti marcipaninę tešlą.
SKANAUS!
Šaltinis: Maminklub.lv