Agurkų marinavimas ne mėgstamiausias užsiėmimas, tačiau žinant, kad žiemą ir bet kuriuo kitu metu šios atsargos labai reikalingos, tai tenka pasidarbuoti pasiraičius rankoves. Kaskart stengiuosi ieškoti naujų skonių, tad šįkart agurkus marnavau pagal internete rastą štai tokį receptuką:
Marinatui:
4,5 l vandens
5 v.š. druskos
10 v.š. cukraus
1,5 stiklinės acto 9%
ir mažų agurkėlių (apie 3-4 kg)
Į stiklainiukus dedame po šakelę krapų, česnako, juodųjų pipirų.
Agurkus nublanširuojame
atvėsusius sudedame į stiklainius
užpilame verdančiu marinatu, palaikome ~30 min ir nupilame atgal į puodą.
Marinatą užviriname antrą kartą ir užpilame agurkėlius, uždarome stiklainius, šiltai apklojame ir paliekame kol atvėsta.
Skanaus!