Mano šaldytuve jau visą žiemą stovi keli stiklainiukai mamos marinuotų grybų. Ir niekaip nesugalvodavau, kaip juos pateikti šeimai. Silkės su marinuotais grybais nesinori, o ir salotos kažkaip ne taip vilioja.
Mąsčiau mąsčiau ir pagaliau idėja... tiksliau eksperimentas, kurį, pasirodo, galima valgyti... :) Patiekalui pavadinimą sugalvot labai sudėtinga, bet procesas labai lengvas ir greitas.
Man reikėjo išvirtų bulvių, marinuotų grybų, grietinės, aliejaus. Taip pat galima paspirginti mėsytės. Bet pirmam bandymui jos nenaudojau, jei netyčia negalėtume valgyti :)
Virtas bulves sutrupiname ir suberiame į įkaitintą keptuvę. Tada į keptuvę dedame nusausintus marinuotus grybus, viską pakepiname. Prieskonių daug dėti nereikia, nes ir taip skonis stiprus jaučiasi nuo marinuotų grybų. Ir galų gale, dedame porą šauktų grietinės ir viską toliau kepiname, nuolat pamaišydami.
Gavosi grybai ir virtos bulvės viename. Grybų mėgėjams skonis labai patiks. Kaip patiko ir man.
Jau ne pirmą kartą įsitikinu, kad ekspermentuoti virtuvėje reikia nebijoti, nes viskas visai neblogai pavyksta. Gi galų gale, viskas gaminama iš maisto produktų, kuriais šiaip ar taip valgome.
Skanaus!
Rima
skanu grybai
Man grybai labai patinka, gaila, kad savų neturime...
Na aš ir manau, kad tai puiki patrova, ypač tiems, kas mėgsta grybus 😀
mes ir turim marinuotų grybų,visai puikus ir greitas patiekalas😀
skaniai atrodo, mano vyras nemegejas bet valgo😉
na pagalvojau jei kepam virtus grybus, kodėl gi nepabandžius su marinuotais? o kiek ieškojau receptų, tai su marinuotais grybais siūlo tik silkes ir salotas daryti..
super, man patinka paprasti ir gardūs patiekaliukai 😀
skanumelis,mes taip pat tai valgome,laaaabai skanu😀