Mauri Kunnas „Kalėdų senelis ir šamano būgnas“

Mauri Kunnas „Kalėdų senelis ir šamano būgnas“

26. Dec 2016, 12:57 Loreta_K Loreta_K

Visus sveikiname su antraja Kalėdų diena!

Dar gerokai prieš šv. Kalėdas su sūnumi Gediminu perskaitėme labai šventišką Mauri Kunnas knygą „Kalėdų senelis ir šamano būgnas“.

Knygelė išleista leidyklos „Nieko Rimto“, labai gražiai ir gausiai iliustruota.

20161226124348-63091.jpg

Jei skaitėte ankstesnius mūsų įrašus, tai žinote, kad mes rašėme laišką Kalėdų seneliui (siuntėme į Kanadą, ir į Laplandiją), bet deja, atsakymo taip ir negavome iki dabar, tad ištiesų džiaugiamės labai laiku perskaitę šią knygelę, kurios dėka, mano nuomone, Gediminas labai ir nenusiminė negavęs atsakymo iš Kalėdų senelio. Suprato, kad galbūt laiškas Kalėdų seneliui tiesiog pasimetė pašte ir nepasiekė jo.. (Praėjusiais metais siuntėme registruotą laišką – atsakymą gavome prieš pat Kalėdas, o šiais metais siuntėme neregistruotą laišką, gal todėl ir negavome atsakymo … )

20161226124311-77131.jpg

Knygoje aprašomas gyvenimas Kalėdų kaimelyje likus vos kelioms dienoms iki Kalėdų. Vyksta pats įkarštis, intensyvi ruoša Kalėdoms, viskas klostosi puikiai, iki maišelio dugne randamas pageltęs laiškutis nuo Vaikelio, kuriame nupieštas keistas objektas, Kalėdų kaimelio nykštukai bando atspėti ką Vaikelis nupiešė, savo laiškelyje ir kiekvienas nykštukas savo dirbtuvėlėse bando sukurti trokštamą Vaikelio žaislą, taip jau sutampa, kad tuo metu, visai netikėtai miestelyje pradeda dėtis keisti dalykai – įvairūs nelaimingi atsitikimai lydimi paslaptingo garso „BUM BUM BUM“. Du nykštukai nori išsiaiškinti, kas nori pakenkti Kalėdų seneliui ir kėsinasi sugriauti Kalėdas.

20161226124137-76141.jpg

Skaityti šią knygelę kartu su vaiku buvo labai linksma bei įdomu. Kartu juokėmės, kartu spėliojome kas nupiešta piešinuke ir kas tas Vaikelis, kodėl jo laiškas parašytas ant pageltusio popieriaus, ir kas bus toliau .. Pasijutome kaip tikri detektyvai!

Kalėdiniai linkėjimai,

Loreta ir Gediminas ;)