Mažoji stileiva mamos akimis :) Babos mezginiai

Mažoji stileiva mamos akimis :) Babos mezginiai

06. Nov 2015, 14:15 Silwija Silwija

Yra posakis: niekada nesakyk niekada :) 

Tai šįkart jį net labai pritaikyčiau sau. Kol neturėjau dukrytės, sakydavau daug ką. Nerengsiu ružavai, kaip čia reikės išsisukti iš babos siūlomų numegzti dirbinių ir tt. Bet atėjus tam gražiam laikui, jau kaip laukiausi, spintoje net tarp mano garderobo atsirado koralinis megztukas, šviesiai rožiniai convers'ai :) Na, o gimus dukrytei, pastebėjau, kad tam mažam kūdikėliui visai netinka nei tamsi mėlyna, nei kokia kita tamsaus kolorito spalva. Prisipažinsiu, ryškiai ružavos negaliu pakęsti iki šiol, jos beveik nėra mūsų aplinkoj ir spintoj, o švelni rožinė ir nebuvo tarp nemėgiamų, tiesiog pati jau ją buvau išaugus ir tiek.

Dabar mano mažajai mėlynakei fashionistai labai tinka mamytės mėgiama pilka, balta, švelniai rožinės detalės ir kitos pastelinės spalvos.

Na, bet blogas ne apie tai. Labai norėjau papasakoti, kaip kartais geriau išdrįsti pasakyti tiesą ir tai gali išeiti į naudą. Dažnai matydavau, kaip vyro baba mezga anūkėms, kurios susilaukė vaikučių įvairius mezginius, kurie švelniai tariant buvo visai ne mano skonio, o tai matydama, taip pat aplinkoj matydama kitiems vaikučiams giminaičių numegztus rūbus, kad ir gatvėje sutiktus, turėjau nuomonę, kad namuose, o ne pramoniniu būdu megzti mezginiai yra švelniai tariant baisūs, neskoningi ir tiek. 

Na ir išaušo ta diena. Uošvė paminėjo, kad baba numezgė Karilei suknelę. Pagalvojau ir išdrįsau pasakyti, kad man namie megzti dirbiniai nelabai patinka ir gal tiesiog tegul nevargsta, mes nelabai dėvėsim. Tuomet pasiūlė parodyti nuotraukas, kas man gražu. Aš žinoma iškart apie spalvas :) Jokiu morkinių, žalių, raudonų, kad patinka pilka, ruda, balta ir kitos žemės spalvos, ypač kepurių ir viršutinių drabužių, tokių kaip megztukas, nes jie užbaigia derinį, tiesiog suveda į ansamblį. Na ir ką, sulaukiau skambučio, kad jau yra. Pamačius negalėjau atsidžiaugti, tikrai. Mūsų senolės nuostabios, jos gali padaryti bet ką, tiesiog parodykim šiuolaikines tendencijas, nepabijokim paprašyti mezginius pamatyti mūsų akimis. Na ir neprašyti numegzti pagal savo skonį, nes suprantama jis tikrai skirsis, gi tiek kartų mus skiria. Kaip čia mergaitė be kelių įmegztų oranžinių akių, pamanytų ji, bet reikia tiesiog įrodyti, kad ir pilka gali būti graži mergytei :)

Tiesą pasakius ir pati jau rezgu mintį pirktis siūlus ir prašyti sau ilgo iki kelių ar žemiau jų, megztinio :)

Taiva, dalinuos nuotrauka, kurią padariau iškart vos grįžus su naujais mezginiais. jų daugiau, tiesiog šis derinys man patiko labiausiai :) 

 

 

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 06. Nov 2015, 22:50

Labai gražūs mezginukai 😀 Tikrai pritariu dėl tų namudinių mezginių - dažnai jie būna tiesiog tragiški. Bet štai mums, kaip ir jums močiutė numezgė puikų megztuką, nes papasakojom kokios spalvos patinka, kas nepatinka...tereikia kalbėtis 😀

Silwija Silwija 06. Nov 2015, 15:45

Gal kas pagelbėtų kaip ištrinti vieną straipsnį? Per klaidą patalpinau du blogus ☹
Ir ar yra įmanoma redaguoti tekstą? Kiek paskubėjau rašydama, matau klaidelių, deja.