MEDUS – KAIP VAISTAS

MEDUS – KAIP VAISTAS

07. Nov 2018, 21:15 Gintarep Gintarep

Medų dažniausiai vartojame maistui, bet jis tinka ne tik valgymui bet ir kaip kremas, vazelinas, kaukė, net kaip vaistas.

Turbūt daug kas iš mūsų bandėme kosulį gydyti medumi?  Mes tai ypatingai mėgstame šį gydymo metod:. Dukrelė mėgsta į pašildytą pieno stiklinaitę įsidėti vieną ar net kelis valgomuosius šaukštus medaus.

Kelionėse atradome primirštą būdą medumi gydyti žaizdas, kurių kilmės priežastis pvz. nudegimai, sumušimai.

Teko kelionėje atgaivinti įgūdžius dujinės viryklės naudojimo, bet jie buvo nesėkmingi – apsideginau. Bet medaus pagalba labai greitai sugijo ir tapau pilnaverte keliautoja.

Kai dukrelė į kelionę pamiršo pasiimti vazelino ir „ant smūgio“ neradome jo nusipirkti, tai puikiai pasitarnavo medutis. Reikėjo kokių penkių kartų patepimo ir užgijo lūpų įtrūkimai, kurie buvo tiek gilūs, kad net kraujas bėgo ir dukrelė sakė, kad negali net vandens gerti. O jei vandens negeri, tai įtrūkimai dar labiau plečiasi, nes sausėja odelė.

Mėgstu pasidaryti kaukę plaukams. Išsitepu plaukų šaknis medumi, užsidedu dušo kepurėlę ir  taip pasipuošusi vaikštau pora valandų.

Dukrelė pabandė kojytes mirkyti su medučiu, jai patiko. O man pasiteisino pabraidžius jūros vandenyje išsitepti pėdas medumi, užsidėti maišelį, ant jo kojines ir taip palaikyti pora valandų – vėliau besimaudant neatsiranda kulnų trūkinėjimo požymių. Kojos tampa kaip naujagimio.

Štai tiek mūsų išbandytų metodų ir patarimų. O gal jūs ką nors įdomaus išbandėte?

kodelcia kodelcia 09. Nov 2018, 00:26

👍

ODISEJAaa ODISEJAaa 08. Nov 2018, 10:54

👍👍👍

floryte floryte 08. Nov 2018, 09:04

Mano mama mums, vaikams, kai buvome maži, sergant(karšiuojant ir kosint) medumi ištepdavo nugaras. Tuomet pridengdavo su plastmasiniu maišeliu ir šiltai užklojus palikdavo per naktį. Tik ryte medų nuplaudavo. Esu ir savo dukrytei taip dariusi. Veiksminga, tik kad nemalonu tas medaus lipnumas.

jaldija jaldija 07. Nov 2018, 22:01

Puikūs patarimai👍