Mėgstamiausias trupininis obuolių pyragas

Mėgstamiausias trupininis obuolių pyragas

30. Aug 2015, 23:13 LePukuota LePukuota

Obuoliai naudojami įvairiuose patiekaluose, mėgstu juos įvairiose salotose, ypač tinka su burokėliais, o iš saldėsių noriu jums pristatyti lengvai pagaminamą skanėstą - trupininį obuolių pyragą. 

Reikės: 

  • 5 didelių obuolių;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • saujos razinų;
  • cinamono;
  • 40 g sviesto.
Trupiniams:
  • 150 g sviesto;
  • 150 g miltų;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 50 g paprasto cukraus;
  • 50 g avižų;
  • 100 g migdolų drožlių;
  • cinamono.
20150830230610-34602.jpg

Pirmiausia įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 190 C laipsnių. Nulupame obuolius ir supjaustome skiltelėmis, sumaišome su ruduoju cukrumi, cinamonu ir nuplautomis razinomis, skardą kurioje kepsime, ištepame sviestu ir sukrečiame obuolius. Šauname į orkaitę apie 15 min., kol obuoliai truputį suminkštės.
Tuo tarpu pasiruošiame trupininę tešlą. Sviestą sutarkuojame burokine tarka, beriame miltus, cukrų, cinamomą, avižas, pusę migdolų drožlių ir leidžiame per pirštus kol produktai susimaišo ir tampa birūs trupiniai. Paruoštą tešlą beriame ant apkepusių obuolių, ant viršaus beriame likusius migdolus ir toliau kepame apie 35-45 min, kol viršus gražiai paruduoja. Skanu valgyti tiek šiltą su ledais, tiek jau atvėsusį ;)