Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

29. Jun 2012, 07:00 ausryte12 ausryte12

Štai dar vienas išbandytas receptas naudojant mėlynes.

 

Reikės:

 

Tešlai: 

210 g miltų,

1/4 a.š kepimo miltelių,

1/4 a.š. sodos,

2 v.š. sviesto,

2 v.š. aliejaus,

100 g cukraus,

1 kiaušinis,

1 a.š. vanilės.

 

Įdarui:

400 g varškės,

100 g cukraus,

2 kiaušiniai,

1 v.š. krakmolo,

1 a. š. vanilinio cukraus,

3 puodeliai šviežių mėlynių (aš naudojau tik 1 puodelį).

 

Tešlai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą. Plakikliu išplakti sviestą, aliejų, cukrų iki vientisos masės. Dėti kiaušinį, vanilę ir gerai išplakti.

 

Suberti miltų mišinį ir išmaišyti, kol nebesimatys sausų miltų. Tešlą sudėti į reibalais pateptą skardą ir paskleisti lygiu sluoksniu. Kepti iki 180 l. įkaitintoje orkaitėje 10-20 min., kol kraštai ims ruduoti.

Paruošiame įdarą. Plakikliu išplakti varškę, cukrų ir krakmolą, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėti kiaušinius, vanilę ir gerai išmaišyti. Mėlynes suberti lygiu sluoksniu ant apkepto pagrindo. Ant viršaus sukrėsti varškės masę ir išlyginti.

Kepti 35-40 minučių, kol įdaras sustandės. Būtinai atvėsinkite, nes varškė bus skysta.

Skanaus!

 

 Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“

 

Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!

 

4