Mėsainiai

Mėsainiai

02. Sep 2017, 22:48 EElžbieta EElžbieta

Man tai vasariškas valgis, kuris yra puikus variantas gimtadienio šventei (lauke), kur vyresni vaikai gali patys sau dėti į mėsainį viską ką nori iš paruoštų produktų. Viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus, apytiksliai galima skaičiuoti po 200 g jautienos vienam mėsainiui (suaugusiam).

Reikės: maltos jautienos,

druskos,

pipirų,

bandelių mėsainiams (apvalių),

sūrio,

špinatų,

salotų lapelių,

pomidorų,

šviežių agurkų,

raugintų agurkų,

svogūno,

grūdėtųjų garstyčių.

Pirmiausią iš anksto maltą jautieną padruskinau, papipirinau ir iš jos formavau plokščius kotletus (maždaug bandelės skersmens dydžio). Daržoves reikia supjaustyti.

20170902224453-23005.jpg

Mėsą kepėme ant grotelių.

20170902224532-41478.jpg

Bandelių puses irgi lengvai apkepinome ant grotelių, aptepėme garstyčiomis ir savo nuožiūra dėjome daržoves, mėsą bei sūrį. Lieka užvožti kita bandelės puse ir skanauti.

20170902224616-52976.jpg