Greita, skanu ir sotu! Šiuo patiekalu galite pavaišinti ir svečią, ir patiekti ant švenčių stalo.
Reikės:
Morkos,
Svogūno
Česnako
Mėgstamų grybų
Džiovintų slyvų
Sojos padažas, čili padažas, aliejus
Druska, pipirai
Šviežio baziliko lapeliai
Mėsa
Šaldyta tešla.
Gaminimas:
Supjaustome morkas ir svogūnus, apkepiname keptuvėje.
{smallpic:1}
Apkepiname mėgstamus grybus.
{smallpic:2}
Supjaustome džiovintas slyvas ir česnakus. Sudedame į bendrą dubenį ir sumaišome su apkepintomis morkomis, svogūnais ir grybais.
{smallpic:3}
Iš sojos padažo, čili padažo ir aliejaus padarome padažą
{smallpic:4}
Su šiuo padažu į plakiklį kartu sudedame šviežio baziliko lapelius, druskos ir pipirų
{smallpic:5}
Užpilame ant mūsų paruoštos masės
{smallpic:6}
Išmaišome
{smallpic:7}
Imame mėgstamą mėsą, ją išmušame
{smallpic:8}
Į ją sudedame mūsų paruoštą įdarą
{smallpic:9}
Imame šaldytą tešlą ir ją iškočiojame štai tokiu būdu
{smallpic:10}
Tešla apvyniojame du mėsos gabalus ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę 45 minutėms. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos.
{smallpic:11}
Štai jau iškepė.
{smallpic:12}
Mmm...skanaus!
{smallpic:13}
šaltinis: Maminklub.lv
kažkodėl man atrodo, kad po tiek kepimo, tešla perkeptų o mėsa nedakeptų, bet šiaip gundančiai atrodo