Metinuko savaitė III

Metinuko savaitė III

06. Feb 2016, 20:12

Sveikos, mielosios mamos...

Ši savaitė itin buvo sunki ir tikrai prailgo. Mažajam sūneliui dygo iltiniai dantukai... Bemiegės naktys, ašaros ir pagaliau suprasta frazė "mamos naujas rankinukas". Nors sūnus buvo irzlus, tačiau labai susikaupę ir susidomėję kartu mokėmės valgyti. Pagaliau parodė savo suinteresuotumą valgyti savarankiškai, bandė laikyti šaukštelį ir gerti iš puodelio.

Žinoma, po tokių didelių pastangų mama vakarais turėjo žymiai daugiau darbo atliekant namų ruošos darbus. Reikėjo plauti ne tik grindis, bet ir sienas. O tėvelis turėjo kreiptis į cheminio valymo įmonę, nes po vaikiškų košyčių darbinis kostiumas atrodė lyg po karo. Nes tėvelis, grįžęs po darbų, iš karto ėmėsi ryžtingo darbo, bet kaip sakoma - norėjo kaip geriau, o gavosi kaip visada :) Svetainės kampui irgi teko paieškot chemijos, kurį nors kiek atplautų dėmes. Taip kad, mieli tėveliai, jei ruošitės savarankiško valgymo pamokoms, pasirūpinkite apsauginiais rūbais :)

Lekiant dienoms, sūnus parodė, koks iš tikrųjų yra vikrus. Puikiai jau sugeba užlipti ant lovos, ar kitų aukštesnių paviršių. Labai gerai jau laksto. Bet reikia nuolatinės priežiūros, kadangi neturi dar savisaugos jausmo. Būna, kad staigiai paleidžia rankytes, neišlaiko pusiausvyros ir krenta. Tada svarbiausia, kad mama būtų šalia, kuri galėtų paguosti.

Šią savaitę dar atkreipėm dėmesį, kad labai smagiai jaučiasi, kai girdi muziką. Labai žaismingai pradeda judėti, linguoti ir kratyti užpakaliuką. Aišku, bandė ir anksčiau tai daryti, bet dabar daug energingiau ir linksmiau.

Taip kad mamytės, įsijunkite radiją arba "youtubą" ir pasilinksminkite kartu :) Iki malonaus :)