Mielinė pica

Mielinė pica

30. Aug 2010, 08:00

Receptą radau vienam žurnale, tad išbandžiau - pagrindas gavosi veik toks pat, kaip darydavau ir anksčiau.

 

Reikės:

Pagrindui:

2,5 puodeliai aukščiausios rūšies miltų,

Puodelis šilto vandens,

6 g sausų mielių,

3 šaukštai alyvuogių aliejaus,

Druskos,

Žiupsnelis cukraus.

 

Viršui:

Dešros,

Sūrio,

Pomidorų,

Picos prieskonių.

 

Padažui:

Majonezo,

Pomidorų padažo,

Žalumynų.

 

Gaminimas:

 

Mieles sumaišyti su žiupsneliu cukraus, užpilti pusę puodelio šilto vandens, ir palikti pastovėti.

 

Puodelį miltų dubenyje sumaišyti su druska, tuomet supilti mielių mišinį, suberti likusius miltus, vandenį ir aliejų.

 

Užminkyti minkštą tešlą, ją įdėti į aliejumi pateptą dubenį ir palikti pastovėti apie valandą, kad pakiltų.

 

Tuo metu susitarkuoti sūrį, susipjaustyti pomidorus.

 

Tada išminkyti tešlą, suformuoti norimo dydžio picos pagrindus, iškočioti ir dėti į riebalais išteptą skardą,

 Ir dėti ingredientus ant picos, su padažu, žalumynais, prieskoniais.

 

Keli patarimai:


Anot Jamie Oliverio, ant picos turėtų būti 4 ingredientai, o su sūriu ir padažu – 6.

Kad pica iškepusi nebūtų sausa, prieš dėdamos ingredientus, ją patepkite alyvuogių aliejumi.

Picoms tinka raudonėlis, kadangi turiu jo užsiauginusi, nereikia pirkti.

 

 

Skanaus!

 

03. Feb 2011, 22:22

o sitoki pagrinda galima kepti tik oraiteje? noriu lbj picos, bet orkaites neturiu ☹ juk paskui galima ant pagrindo sudeti viska ir i mikrobange 😀

30. Aug 2010, 21:53

Šaunuolė tu rųta 😉 aš taip pat pati darau pagrindą 😀

30. Aug 2010, 18:43

Pagrindą pati daraus😀Nes darau visada didesnį kiekį, kad užsišaldyt galėčiau.O šiaip labai gražu mini picos,svečiam pavaišint.Su puoduku pagrindą išskobi,kaip koldūnams, tik darbo daugiau😀

30. Aug 2010, 17:04

as tai perku misini picu pagrindam ir labai skanu buna ypac megstu picas su daug grybu surio, svogunais

30. Aug 2010, 13:28

Dievinu picas,kepu su faršu,vištiena, daug svogūnų, paprikos, pievagrybių, raugintų agurkų, pomidorų ir sūrio...niam😀

30. Aug 2010, 12:05

būtinai pasinaudosiu šiuo receptu, ačiū