Miesto mamos blogas: Aš ankstukė ir tuo didžiuojuosi!

Miesto mamos blogas: Aš ankstukė ir tuo didžiuojuosi!

24. Apr 2015, 09:20

 Šią savaitę viena Seimo narė šaltu veidu socialiniame tinkle, publikuodama nuotrauką iš tarptautinio renginio, kuriame nusifotografavo su neišnešiotų kūdikių fondo pirmininke Vokietijoje Silke Mader, pareiškė, kad priežastys, dėl kurių gimsta kūdikiai ankščiau, yra netvarkingas moterų gyvenimo būdas. „Priežastys – motinų gėrimas, rūkymas, diabetas ir kitos chroniškos ligos. 80 procentų ankstukų turi sveikatos problemų. Tai didelė našta visai mūsų sveikatos sistemai. Jei išgyvena, tolimesniame gyvenime jie turi elgesio sutrikimų, mokymosi problemų, dažniau serga psichikos, kvėpavimo ir širdies kraujagyslių ligomis. Todėl reikalinga ypatingu dėmesiu apgaubti šiuos vaikus, kad išvengti minėtų sutrikimų“, – rašo politikė. 

Stebiuosi Birutės Vėsaitės sugebėjimu prisikalbėti ir nusikalbėti... Pati į pasaulį paleidusi vieną vaiką (tokia statistika Seimo puslapyje prie parlamentarės CV) prie kryžiaus kala, kitas, nieko bendro neturinčias su amoraliu gyvenimo būdu moteris. Aš esu neišnešiotukės mama, aš pati esu gimusi neišnešiota, tačiau nepastebėjau, kad temčiau antklodę į savo pusę ir prašyčiau manimi pasirūpinti. Taip sutinku, mano Mamytei buvo nelengva, teko ilgiau su manimi „žaisti“: sunkiau valgiau, ilgai nepradėjau sėdėti, pirmą gimtadienį visai be dantų švenčiau, o vaikščioti pradėjau gerokai vėliau nei įprasta. Visgi mano Mama, net ir turėdama ankstuką nei gyveno amoralų gyvenimą iki tol, nei po gimdymo savo laimę pradėjo skandinti butelyje ar dusinti cigaretės dūmais. Atvirkščiai, sakyčiau buvau laimingas kūdikis, nes mane Mama ilgiau galėjo nešioti ant rankų, sūpuoti ir tiesiog glausti. 

Nesijaučiu prastesne ir pati augindama ankščiau laiko gimusį kūdikį. Atvirkščiai – sakyčiau man pasisekė – beveik nuo pat pirmos dienos Barbora miega naktimis. Vat ir dabar ji miega sau po pusryčių ir rytinių žaidimų bei pašliaužiojimų po namus.

20150423210127-58327.jpg

Kiekvieną dieną ji išmoksta kažką naujo, na gal kokia savaite vėliau nei įprasta. Gerai jau gerai – pirmas dantukas išdygo tik prieš savaitę, dar sunkiai pati atsistoja, bet užtat kaip džiaugiasi iš darbo parėjusiu Tėčiu ar į svečius atvykusia Močiute, o įspūdžius jau seniai moka pasipasakoti savąja kalba. Ir turėdama tokį turtą aš net negalvoju, kad mano Kūdikis bus kam nors našta.

Gal Jums, ponia Vėsaite, laikas būtų ne po konferencijas traknytis, o nueiti i Santariškėse esančius neišnešiotų vaikučių namučius? Ten tikrai nesėdi asocialios mamos ir tikrai ne apie prisirūkiusias nevalas sukasi nuostabus personalas. Sutinku tokiems kūdikiams reikia daugiau dėmesio, tačiau užklijuoti jiems etiketę tik dėl to, kad jie gimė ne pagal nustatytą datą... O jei kūdikis pernešiotas, tai jo mama tampa automatiškai sveikuole supermama?

Mastykite, ką kalbate, o dar geriau tylėkite ir dirbkite, ponia Seimo nare, o aš jau tikrai Jums neužkrausiu savo ankščiau gimusio vaiko, kaip ir to nesistengia padaryti nė viena savo pareigą ir atsakomybę suvokianti Mama.

p.0s. Barbora nubudo ir 00000 00000000či0a Ju0ms 0vi0siems įrašas nuo jos  33633333333,23310000,0000000000000006+69``   

20150423210018-81374.jpg

kodelcia kodelcia 26. Apr 2015, 20:54

Pritariu jūsų pozicijai, kad visuomenėj skubama klijuoti etiketes. Tiesa, ankstukų būna ir dėl Vėsaitės minėtų priežasčių, bet suprantama, nereikia suabsoliutinti. Pvz., kaip ir vis dar gaji nuomonė, jog 4,5 ir daugiau vaikų - tai girtuoklystės pasėkmė ir tokios daugiavaikės šeimos jau asocialios...

Krisliukas Krisliukas 24. Apr 2015, 19:30

🌷

24. Apr 2015, 17:35

Fainuolė panelytė 😍

floryte floryte 24. Apr 2015, 10:07

Mano istorija tokia pat, kaip ir Jūsų. Aš pati buvau ankstukė ir mano dukrytė - ankstukė (mėnesiuku anksčiau). Bet ir man, ir mano dukrytei buvo ir yra viskas gerai. Pritariu viskam, ką čia parašėte. Manau, kad politikė nežino bendros situacijos, neįsigilino į ją, todėl taip ir nutiko. Žinoma, nedera šitaip politikei.
O Barbora - 👍🌷😉

LePukuota LePukuota 24. Apr 2015, 09:29

🌷