Miesto mamos blogas: Keistos keistenybės arba Barboros delikatesai

Miesto mamos blogas: Keistos keistenybės arba Barboros delikatesai

21. Aug 2015, 09:00

Pamatė mano Kruopa ant stalo išdidžiai besiritinėjančią pusė citrinos. Patiko jai tas ryškus daiktas ant baltos lėkštutės krašto ir net neabejodama pradėjo tiesti į jį rankas. Aš, žinodama, kad ne kiekvieno receptoriai gali pernešti šio vaisiaus rūgštumą, patraukiau jį toliau. Šis mano gestas buvo priimtas akivaizdžiai su neigiamu nusiteikimu ir po ilgo AAAAAAAAAAAAA argumento, citrina atsidūrė Barboros rankose. Gi negaila, gerai pagalvojus, jei jau taip nori tokioje ankstyvoje vaikystėje su gera C vitamino doze susipažinti! Ji su tokiu malonumu suleido savo tuos kelis dantukus į tą rūgščią terpę, kad net akyse pasimatė rezultatas – jos akivaizdžiai susitraukė... Aš tuo tarpu jau buvau pasiruošusi priimti savosios atžalos dar vieną nepasitenkinimo šūksnį, o rankose jau sukau nosinaitę, ašaroms nušluostyti. Ir ką Jūs manote, ji to naujo skonio nusprendė nepaleisti, atvirkščiai su tokiu pasimėgavimu ji pradėjo į save traukti citrinos syvus, kad net man žandikaulis atvėpo. Turbūt būtų tą pusę vaisiaus iki paskutinio lašo sunkus, bet pagalvojau, kad kaip pirmai pažinčiai su egzotika pakaks. 

Po kurio laiko, nusprendė mano vaikas pažinti ir nacionalinio stalo ypatumus – parūpo jai svogūnas. Sakoma, kad kaip ir alyvuogėms šiai daržovei žmogus turi pribręsti, o vaikai abu juos lanku lenkia ir sąžiningai kiekvieną ląstelę pasiruošę iš sriubos iškrapštyti. Bet, prisiminusi jos santykį su citrina, žingeidumo vedina, padaviau jai ir svogūno griežinėlį. Kapojo ji jį neprasčiau nei  mano dukterėčia saldainį – reikėjo stabdyti ir svogūnus kitam kambaryje slėpti. 

Tai va, koks keistas tas mano vaiko maisto racionas... o gal reikia džiaugtis, kad jau dabar nekiekvienam įkandamas gėrybes mergina renkasi? Papasakokite, kokius neįprastus skanėstus Jūsiškiai yra atradę, o mes einam mašinytes pastumdysim, nes kol kas lėlės nėra geriausios mūsų draugės...  Brrrrrrrrrrrummmmmm, Barbora ;)

21. Aug 2015, 15:19

Virtus, troškintus svogūnus vaikai valgo pasigardžiuodami. Citrinos mažoji atsisako, o dičkis kremta, nors ir susiraukęs nuo rūgštumo 😀

lina_baj lina_baj 21. Aug 2015, 09:34

Oi pamenu, buvo ir pas mus su vyresniuoju toks periodas, kapojo citrinas su svogūnais 😃 Matyt po bedruskio ir beskonio periodo labai norisi ko nors ryškaus 😀