Šiems sausainukams reikia labai nedaug produktų. Jie ilgai laikosi, bet abejoju, kad pas ką nors jie ilgėliau užsibus :)
Jums reikės:
4 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
200 g maltų migdolų riešutų
100 g aguonų
Gaminimo eiga:
Man sudėtingiausia buvo, kol atradau būda kaip susmulkinti migdolus. Bandžiau su kavamale, bet vos jos nesudeginau. Bandžiau su plaktuku mėsai mušti - irgi nieko gero. Bet mane išgelbėjo virtuvės pagalbininkas smulkintuvas arba kitaip vadinamas "blenderis".
Taigi migdolus sumalame ir sumaišome su aguonomis.
Baltymus pradedame plakti elektriniu plaktuvu. Kai truputį pabąla, supilame cukrų ir toliau plakame, kol susidaro standžios, bet ne per kietos, putos.
Po 2-3 šaukštus dėdami, migdolų-aguonų mišinį atsargiai įmaišome į baltymus.
Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir krečiame po šaukštą šios masės. Šauname į 170 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20 min. Iškepusius traukiame iš orkaitės, palaukiame kol atvėsta, ir nuimame nuo popieriaus.
Labai skanu prie kavutės :)
dievinu migdolus😀 reiks prie progos isbandyt receptuka,aciu😉
niam niam 😀
👍