MIKĖS BLOGAS: Laaabai skanus ir laaabai paprastas!

MIKĖS BLOGAS: Laaabai skanus ir laaabai paprastas!

17. Feb 2016, 22:46 Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas

Sveiki.

Šiandien noriu pasidalinti su jumis mūsų šeimos mėgstamiausio torto receptu. Svarbiausia, kad jis tikrai lengvai pagaminamas. Šiuo skanėstu mes mėgavomės ir per pastarąsias šventes.

Taigi, tortui reikės:

250g mėgstamiausių sausainių,

250g graikiško jogurto,

arbatinio šaukštelio želatinos,

2 bananų,

truputėlio cukraus.

Išbrinkinam želatiną. Jogurtą sumaišome su cukrumi (dedam pagal skonį, mes saldžiai nemėgstam, tai užtenka 3 arbatinių šaukštelių). Tada į jogurtą pilam atvėsintą želatiną ir išmaišom. Sausainius sutrupinam iki trupinių (tam tikslui labai tinka blenderis). Bananus supjaustom griežinėliais. Į apvalią formą įklojam sviestinį popierių ir sluoksniuojam. Apačioje sausainių sluoksnis, tada jogurtas ir bananai, taip kartojam, kol baigsis produktai (sluoksnių skaičius priklauso nuo formos dydžio). Užbaigiam sausainių trupiniais, atsargiai spustelim. Viskas! Dabar tortui reikės palaukti savo valandos šaldytuve per naktį (ar bent kelias valandas).

Skanaus! Ir iki kito karto!

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 19. Feb 2016, 10:25 ramune.

Na sausainiai turi permirkti nuo jogurto,kol jis dar nesustingęs, o sustingęs tortas buna vientisas,nebyra. Na tik viršutinis sluoksnis byresnis. Konkrečiai šis tortas gamintas su šokoladiniais ir vaniliniais "Maxima Favorit" sausainiais, man ypatingai skanu su sausainiais, kuriuos randam Prismoje "X-tra", tokie patys paprasčiausi, apvalūs. Dar galima gaminti ir su meduoliais, bet su sausainiais man skaniau😀

ramune. ramune. 18. Feb 2016, 18:26

o kaip sausainiai laikosi, jie taip be jokio sviesto ar pan sulimpa, nebyra valgant?
gal kelias rūšis sausainių bandėte, kurie geriausiai tinka?

ramune. ramune. 18. Feb 2016, 18:23

gardžiai atrodo 😛

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 18. Feb 2016, 12:35

Mmm, skanumėlis! 😀