Mokėti už gimdymą ar ne?

Mokėti už gimdymą ar ne?

29. Feb 2012, 09:30

Ruošiuosi gimdymui ir vis dažniau pagalvoju - ar turėčiau "sumokėti" už gimdymą.

 

Tikriausiai daugelis iš mūsų yra vienaip ar kitaip "atsidėkoję" tiems, kurie mums suteikia paslaugą. Taigi noriu Jūsų paklusti, kaip elgėtės Jūs gimdydamos savo vaikiukus?

 

Ar tariatės iš anksto su gydytoju? Ar mokėjote jam pinigėlių? Na ir jei ne paslaptis, kokią sumą mokėjote, jei taip buvo.

 

Išsakykite savo nuomonę. Ačiū.

Mažena

29. Feb 2012, 22:04

nemokejom nes dare cp viskas buvo ekstra o to daktaro kur operavo paskui net nebemaciau po operacijos vizitavo kita gydytoja. ir manau kad moketi reikia tik tada jei kas negerai naiviai tikintis kad pinigais pades...

29. Feb 2012, 18:45

Sveikos. Nesu nei pries nei uz davima,kiekvienos reikalas. Pati gimdziau 2 kartus,tam paciam VGN'e ir patirtys skirtingos. Tiesa nieko nedaviau nei pirma,nei antra karta,nei pries nei po gimdymo,o padeka buvo tiesiog elementari- zodine. Abu kartus gulejau patologiniam su pernesiotukais pries gimdyma. Viskas skyresi kardinaliai,pirma karta buvau daug kuo nepatenkinta nuo priemimo iki isleidimo,antra karta pasitaike nuostabus zmones taip pat nuo.. iki... Tiesa patologinio skyriaus vedeja,kuria po pirmos patirties sakiau ratais apeisiu,si karta pasirode puiki. Matyt nuotaikos zmogus..
Beje si karta po gimdymo su manimi palatoje gulejo garsi moteris(pakankamai subrendusi,bei turinti daug patirties,o taip pat ir galinti nemazai sau leisti finansine prasme). Ji niekam nieko nemokejo. Tai buvo 4 jos gimdymas,kaip ji pasake -vienintelis pries kuri nemokejo. Ir psichologine prasme, ir personalo darbu- pats geriausias. Kai gimde pirma vaikeli,taresi su garsiu ir labai gerb. Vilniuje gydytoju,kuris iki siol tebedirba(pavardes gal neminesiu), o jai pridare tokiu baisybiu...Jai nakti prasidejo saremiai,gydytojui sumoketa,jis turi atvykti..Tai ,kad ponui nevaziuoti nakti seseles gavo nurodyma suleisti morfijaus,kad dingtu saremiai. Gydytojas issimiega,teikiasi atvaziuoti,tada jai leidzia skatinamuosius,kad veikla prasidetu. Isvados nebus- pasidarykite pacios

29. Feb 2012, 15:17

tikrai ne

29. Feb 2012, 14:32

Gimdziau 2 kartus. Pirma karta tariausi su gydytoju, tai savaime suprantama, kad po visko "susimokejome". Taciau gydytojas ne karto neuzsimine apie pinigus, tuo labiau nepasake savo "kainos", tai daveme savo nuoziura. Atsidekojome ir akuserei, ir sesutei.
Antra karta nuspredziau nesitarti. Gimdymas buvo sklandus, pagimdziau be gydytojo, tik su akusere. Tai po visko atsidekojome akuserei.
Taciau turiu pasakyti, jog siokiu tokiu skirtumu buvo - antra karta siuvimas buvo skausmingas. Tai net nezinau, ar cia itakos turejo nesitarimas, ar zaizdos pobudis, nes pirma karta kirpo, o antra karta suplysau.

29. Feb 2012, 12:17

man turejo buti planuotas Cp(del sveikatos), taciau gimdymas ivyko anksciau laiko ir visi planavimai nuplauke,su medikais jokaiis nesitarem, ai ties su viena bandem tartis bet ji nenorejo manes,gal pabijojo,jog vaikas su sunkia negalia turejo gimti. Bet po gimdymo atsidekojom,deje tik neatsidekojom gydytojui kuris mane operavo,auksinis medikas tik deje taip ir nesuzinojau jo pavardes☹

29. Feb 2012, 12:08

Nei tariausi su gydytoju nei mokejau,pagimdziau be kisiu,nors gimdymas buvo labai sunkus uztat prieziura buvo tikrai gera,beje su manimi gulejo moteriske kuri mokejo ir gydytojui ir akuserei ir net sesutem tai zinokit pagimde irgi nelabai gerai nes plisimu neivenge o del prieziuros tai jos prieziura niekuo nesiskyre nuo mano prieziuros

29. Feb 2012, 11:43

aš tp prieš mokėjimą, pirmą gimdžiau niekam nieko nedaviau, net tėvams prigrasiau, kad nė cento neduotų, jie dirba savo darbą už kurį gauna pinigus, ir kuo puikiausiai pagimdžiau, priežiūra buvo superinė, sūnus tik prisiglausdavo prie krūties bet nieko netraukdavo, tai akušerė stovėjo šalia manęs, mokė, kaip teisingai įduot, kaip judint, kad nesnaustų, o "dirbtų" 😃 kol nenuryjo pirmo gurkšniuko, tol buvo šalia, ir po to visada paklausdavo ar valgo ir pan... nu žodžiu super priežiūra ir db jau tuoj gimdysiu ir nesiruošiu niekam mokėt. Esu girdėjus ne 1 istoriją, kad sumoka, o gyd net nepasirodo... pinigai į balą išmesti. O dėl to aparato, tai kaip būtų tada jei abi būtų mamos sumokėjusios? nu žodžiu, pačios tik pripratinom prie kyšiu, o po to bėdavojam, kad daktarai neatlieka savo darbo jei nesumoki... MOKAMA TIK PRIVAČIOSE KLINIKOSE ir nė čia ko 😀 jei nori atsidėkot visada galima jau po visko 😀 ir be to, gulėjau ligoninėj 3 dienas ir kiekvieną dieną buvo vis kt personalas ir visi buvo lb malonūs ir paslaugūs.

29. Feb 2012, 11:39

gal... deguoni ir as valgydavau ten pat😀

29. Feb 2012, 11:37

nu taip lankiausi pas ta pacia akusere,bet paskutinem savaitem mane siunte i 3 poliklininka klausytis sirdutes,bet nezinau kodel siunte,viskas lyg ir gerai buvo 😀

29. Feb 2012, 11:26

Na nėštumo metu lankiausi privačiai, turėjau važiuoti į Kauną gimdyti pas būtent tą daktarą, bet oficialiai pasilklausus kiek kainuoja tam tikro gyd iškvietimas ir dar plius jam į kišenę, tai sakiau načiort. . . ir gimžiau savo miesto ligoninėje, gimdyklos viskas buvo naujai įrengta, ir dar prieš pat gimdymą eidavo, klausdavo apžiūrėdavo nieko nedavus, bet suglumino ir pyktį sukėlė momentas, vaikštau jau prieš pat gimdymą sovi akušerė gydytoja gimdykloj šalimais ir kalbasi neva "negarsiai" "gavau tą ir tą, atsidėkojo tuo ir tuo" kitaip sakant pažiūrėjo, kad aš jauna, tėvelis jaunas ir galvoja jauni buki tai nežino, kad reikia atsidėkoti tai taip demontsratyviai kalbėjosi, ir davė uprast, kad reikia.... nu šlykštu. Ir pati akušerė gera, bet bjauraus charakterio. Nemokėjau ir nemokėsiu tikrai jei dar kada gimdysiu. O atsidėkojimas buvo tortas butelis, ir tai pamainos keičiasi tai net ne tom teko žodžiu . . .

29. Feb 2012, 11:03

Kai pirma gimdziau aisku neieskaujau akuseres viskas savaime buvo, bet pagimdziusi vyras jiems atsidekojo pinigeliais, kaip pirmas kartas buvo tai net nezinojome kiek realiai reiktu duoti. 😀 O su antru tai kai prasidejo gimdymas man ji priiminejo Vaiva is "Paneles" zurnalo ginekologe. Labai nemaloni aisku buvo pradzioje po gimdymo, kai gavo pinigelius visai net kalba pasikeite ir begiojimas zymiai atvyvesnis buvo. Bet kazkaip negailejom ir davem aisku si karta daugiau davem akuserei o gydytojai maziau.

29. Feb 2012, 10:54

as pirma karta gimdziau 15metu,tai tada man geriausiai atrode tartis su gydytoju ir moketi pinigus kad tik nieko blogo neatsitiktu,na ir ka,viskas buvo gerai,dare nejautra,o viskas baigesi cezario pjuviu,nes vaikelis buvo didelis,isviso sumokejau apie 1500lt,ir prieziura nepasakyciau kad buvo labai nereali,tiesiog priziurejo kaip ir visas kitas mamas,nebuvo nei iskirtinio demesio nieko,tik tiek kad buvau patenkinta vienviete palata,nes vyras galejo naktovi,bet nemanau kad reikejo man moketi ta1500lt,vien uz daktaro Riaukos iskvietima i gimdymo namus sumokejau apie 500lt,tai dabar jau geguze vel gimdysiu mazylio gn,tai manau nemokesiu,o atsidekosiu kokiu tortu ir buteliuku.

29. Feb 2012, 10:45

neperdek brangioji,nedaviau nieko,ir pas mane kiaura para vaikščiojo gydytojos ir seseles, gulėjau tris paras,ir visas paras buvau priziurima...

29. Feb 2012, 10:42

as pries gimdyma eidavau i poliklinika sirdutes klausytis,o tai cia ne tie tonai?

29. Feb 2012, 10:41

Kol ligoninej tris dieneles gulejau, galejei kiaura para issikviesti jei ko reikia,ir valgyti atnezdavo ir padedavo viskuom . Laimes ar nelaimes atveju , mano nuomone tokia jei dirbi darba toki tai ir turi dirbti , o ne atsiviepus vaikscioti nes i kisene neidejo ir nesirupina pacijentu . Baisu man LT istikruju . Bet kai gyveni tokioj aplinkoj niekur dingti negali, belieka taikytis .

blogietee blogietee 29. Feb 2012, 10:40

nežinau, gydytojas aplamai nešokinėja, jis tik būna šalia, ir pavizituoja rytais, visą kitą atlieka akušerė, tad jai ir reikia dėkoti..
Prisiminiau išgirstą ligoninėje pokalbį tarp gydytojų 😃 (mano palata po gimdymo buvo prie budėjimo posto) kalbasi du gydytojai, ir būtent apie kyšius, viena sako "aš tai negaunu", kitas ir : "aš ir ne" ta viena sako:" bet aš manau, kad vistiek yra kas gauna 😃" guliu ir galvoju, jūs čia specialiai prie mano palatos durų sustoję kalbatės ir tikitės kad duosiu? 😃

29. Feb 2012, 10:38

Tokie dalykai turi buti nemokami, jei neprivacioj klinikoj . O tu sovietiniu laiku iprociai ,kysiai,emimas ju ir visi nezvarus darbelei . Norvegijoj gimdziau as ir cia viskas nemokamai ir prieziura nestumo metu ir gimdymas ir vaiko prieziura .Girdejog vieni bande duot pinigu , tai sesute vyr daktara issikviete,pasake, visi ziurejo neuprate , paaiskino kad cia ju darbas ir jie alga gauna . LT sunku islipti is korupcinio liuno .

blogietee blogietee 29. Feb 2012, 10:34

tada jei nerimauji, siūlau pasirinkti tuos gimdymo namus, kuriuose yra daug teigiamų atsiliepimų ir nustoti nerimauti, kad kažkas gali nutikti blogo, nes dabar tau turi eiti tik teigiamos mintys ir emocijos 😉

29. Feb 2012, 10:33

Na mergaitės, tas atvejis buvo Vilniuje. Vat koks aparatas - dabar negaliu pasakyt, ir tiems žmonėms, kurie pasakojo negaliu prisiskambint. Gal tai ir nebuvo labai reikšminga, bet pats faktas.... Aš pasikartosiu, kad neketinau niekam mokėti, bet tokie atvejai, sutikyt, priverčia užsigalvoti. Aš prieš kišininkavimą, manau, kad medikai gauna atlyginimą už savo darbą, bet kai dauguma (bent jau kiek aš klausinėjau per aplinkui) "duoda", tai tas "nedavęs" gali nukentėti.

29. Feb 2012, 10:32

nenusipirksi gyvybes niekada...ir sveikatos...as kai suzinojau apie savo vaiko liga, tai toks zmogus bejegis pasidarai, kad jetus jetus...ir jokio skirtumo, ar duodi ar neduodi, nieks nepasikeis...

1 2