MOKINUKŲ KASDIENYBĖ. Apie būrelius...

MOKINUKŲ KASDIENYBĖ. Apie būrelius...

06. Oct 2017, 23:27 jaldija jaldija

"Jei diena būtų ilgesnė galėčiau lankyti dar daugiau būrelių", taip yra pasakęs mūsų mokinukas. Deja diena turi blogą savybę, ji gana greitai prabėga...
Mūsų mokinukas jau nebe pradinukas, ir pagaliau sulaukė to meto, kai gali pradėti lankyti būrelį "Dailusis medis". Apie šį būrelį svajojo jau porą metų. Kadangi šiame būrelyje reikia dirbti su įvairiais medžio apdirbimo prietaisais, pradinukai į jį nepriimami.
Smagu kai grįžęs iš būrelio, "spirgėte spirga" nuo emocijų, naujienų ir įspūdžių. O ir apčiuopiami rezultatai yra, kaskart ką nors pagamina. Vos porą užsiėmimų  turėjo, o džiugina mus savo rankomis padarytais darbeliais.
Paprastučiai, bet mieli ir naudingi.
Lentutė pakabinama ant durų su užrašais užeikite ir netrukdykite.
20171006225828-82835.jpg

Žaidimas 
20171006225902-61092.jpg

Būrelius mokinukui leidžiamės rinktis pačiam. Kadangi nepastebėjome savo vaike kažkokių ypatingų talentų, kuriuos reikėtų ugdyti, leidžiame išbandyti tai kas jį domina ir kas jam patinka.
Mūsų pageidavimas, kad pradėtą būrelį pralankytų bent pusmetį. Tokio laiko tarpo užtenka, kad susipažintų su ta veikla.
Yra būrelių kurių lankymas jau praėjęs etapas. Tai robotikos užsiėmimai, kvadrato būrelis, kūrybinių dirbtuvėlių būrelis, choras.
Yra tokių, kuriuos lanko nuo pirmos klasės, ir nei karto nekilo noras mesti: tai karate būrelis ir šachmatai.
Šiemet į savo dienotvarkę įtraukė lengvąją atletiką ir dailųjį medį.
Nors būrelių lanko nemažai nenukenčia ir kitos veiklos. Mokosi neblogai, turi laiko ir kieme palakstyti, ir prie kompiuterio pasėdėti sr televizorių pažiūrėti ir knygą paskaityti.
Užtat tokių žodžių : "Ką veikti" negirdime.
Mokosi planuoti laiką.
Laiką leidžia įdomiai ir kokybiškai. Be abejonės ugdo save kaip asmenybę, sutvirtėja fiziškai ir dvasiškai.


Gintarep Gintarep 08. Oct 2017, 11:27

Taip, taip kuo daugiau veiklos, tuo geriau moka planuoti laika. Tuomet nereikia daryti namu darbus 5 valandas, uztenka 20 min., as vaikui, jei jis pasirinko bureli pats, tai leidziu jo nelankyti tik kitais metais, nes tas nenoriu buna taip: siandien nenoriu, o ryoj jau labai noriu. Jei kas nasigavo, vadovas nepagyre, tai jau ir nenoriu, nepatinka...O kai sekasi tai ir noriu, ir patinka...

ODISEJAaa ODISEJAaa 07. Oct 2017, 15:17

👍👍👍😉