Mokinukų kasdienybė. Ar mes pasiruošę mokyklai...

Mokinukų kasdienybė. Ar mes pasiruošę mokyklai...

24. Aug 2015, 20:02 jaldija jaldija

Galėčiau pasakyti, mes visada pasiruošę :-) Nedalyvaujame tame masiniame apsipirkinėjime. Kuprinės yra, apsirengti ir apsiauti turi ką, uniforminiai švarkai neišaugti (džiaugiuosi, kad vaikų mokyklose reikia tik švarkų), o visa kita įsigysime eigoje.
Didysis apsipirkimas vyks tada kai reikės pirkti pratybų sąsiuvinius. Tada tai išties piniginė gerokai ištuštės, visgi mokinukai du.
Airidui nupirkau tik naują parkerį (turi vieną seną, bet visada nešiojasi du, toks reikalavimas) ir kelis sąsiuvinukus ir aplankalus sąsiuviniams. Ir sportinius batukus kūno kultūrai. Šokiams tapkutes turime likusias nuo brolio (šokėjėlis buvo, tad palikimas nemažas, užtenka ir draugams)Viskas…
Piešimo sąsiuvinių, įvairaus spalvoto popieriaus, piešimo priemonių visada turime . Pasiims tai ko prireiks reikiamu metu. O spalvotą popierių, spalvotą kartoną perku vienetais, kokios spalvos reikia, pagal pamokos temą. Rinkinukai nepraktiški, nes  vienų spalvų pritrūksta, kitos lieka nepanaudotos.
Nematau skirtumo pieštukai naudoti ar seni, trintukas senas ar naujas. O jei ko pritruks visada galima papildyti. Patirtis rodo, kad iš sudarytų sąrašų ne viskas būna panaudota, o eigoje vis tiek prireikia šio bei to.
Penalai išplauti seni, laikys dar ne vienus metus. Nepamainomi, lengvai išvalomi ir svarbiausiai tik vieno skyriaus, be jokių gumyčių, nereikia vaikui kaišioti nei rašiklių, nei kitų priemonių. Susimetei ir tvarkelė. Kas iš tų įmantrių jei priemones paskui mamos iš kuprinių renka ir priekaištauja vaikams, kad netvarka kuprinėje.
Aplankalus knygoms nupirksiu kai turėsim knygas ir pratybas, nes tie iš rinkinių praktiškai vis tiek netinka. Pirksiu vienetais, tvirti, kokybiški, nesuplyšta taip greitai.
Dabar dar džiaugiamės paskutinėmis atostogų dienelėmis…
O mama suką galvą kaip nustebinti savo mokinukus rugsėjo pirmosios rytą, kad veiduose iš pačio ryto atsirastų šypsena. Man tai svarbiau nei materialūs dalykai.


floryte floryte 24. Aug 2015, 22:04

Tikrai, tokia ramybė sklinda iš mamos, kai aplinkui visi prieš rugsėjo -ąją tik ir verda chaose...😀