Mokinukų kasdienybė. Dėkojame už knygelę "Vilkolakiukas Dolfas.Pilnatis"

Mokinukų kasdienybė. Dėkojame už knygelę "Vilkolakiukas Dolfas.Pilnatis"

03. Jul 2015, 00:13 jaldija jaldija

Pagaliau Airidas perskaitė knygą "Vilkolaliukas Dolfas. Pilnatis". 
Kodėl parašiau žodelį pagaliau. Todėl, kad šiek tiek užtruko kol ją perskaitė. Ne todėl, kad ji neįdomi ar per stora. O todėl, kad tai antroji knyga apie vilkolakiuką Dolfą. 
Turėjome užduotį bibliotekoje susirasti pirmąją šios knygos dalį, kuri vadinasi "Vilkolakiukas Dolfas. Gimtadienio staigmena". Į biblioteką išsiruošėme jau žinodami ko mums reikia, nes informacijos pasieškojome internete.
Ir štai abi knygos jau laukė kada bus perskaitytos.
20150702235430-41239.jpg 
Skaitė jas Airidas savarankiškai, vis man papasakodamas, pasidalindamas įspūdžiais. Knygos skaitėsi labai lengvai ir greitai. Ir be abejo, pasak sūnaus, buvo labai įdomios.
Perskaičius, Airido laukė užduotis, aprašyti apie ką buvo knygelės. Tad kaip sugebėjo, taip parašė. Puiki proga prisiminti rašymą (kažkaip parkeris nelabai klausė :-) ) ir pasimokyti rašyti rašinius.
20150702235912-58885.jpg 
Nieko nekeisdama ir netaisydama cituoju Airido rašinėlį.
"Dolfas atsikėlė iš miego. Priėjo prie lango ir pažiūrėjo į pilnatį. Staiga nutiko kai kas baisaus. Jis pavirto vilkolakiu.O Dolfas buvo paprastas berniukas gyveno su draugu Timiu ir jo tėvais. Dolfas nežinojo ką jam toliau daryti. Nes reikėjo slapstytis nuo Timio tėvų ir draugų. Dolfas patyrė daug nuotykių. Timio tėvai sakė priims jį tokį koks jis yra.
Dolfas, Timis, noura, Dolfo senelis Leo.
Buvo įdomu kaip Dolfui seksis toliau."
Štai taip :-) Galbūt nelabai rišlu, bet tai savatrankiškas vaiko darbas. Nors braukyta pribraukyta, parašyta kaip su vištos koja,bet labai džiaugiuosi, kad radau tik  vieną klaidelę - vardą Noura, parašė iš mažosios raidės. 
Tad MK dovanota knygelė mums atnešė daug naudos. Dėka jūsų, sūnus  perskaitė ne vieną, o dvi knygas.
Dėka jūsų, pasipildė Airido namų biblioteka.
Dėka jūsų prisiminėme rašymą ir pirmą kartą raštu atpasakojo knygos turinį.
Ačiū Jums. 

03. Jul 2015, 11:02

Šaunuolis! Aš pamenu, kad man mokykloje irgi reikėjo skaitytas knygas aprašyti ir kažką nupiešti. Tai tokį gražų sąsiuvinį turėjome. 😀

mama ingrida mama ingrida 03. Jul 2015, 09:48

Kaip smagu jog sūnus skaito👍Prisimenu save vaikystėje,perskaitydavau ne tik duotą sąrašą,bet ir daug daugiau.Atsikeldavau anksti ryte ir kol tėvai dar miegodavo knygas skaitydavau😀

motinysteveza motinysteveza 03. Jul 2015, 09:25

šaunuolis 😀