MOKINUKŲ KASDIENYBĖ. Iš trečiaklasio dienoraščio…

MOKINUKŲ KASDIENYBĖ. Iš trečiaklasio dienoraščio…

20. Oct 2015, 22:16 jaldija jaldija

Rodos tik vakar buvo rugsėjo pirmosios šventė, o prabėgo beveik du mėnesiai mokslo metų. Ir pirmosios atostogos tuoj tuoj prasidės.
Kaip sekasi mūsų trečiaklasiui?
Nauji mokslo metai atnešė naujų permainų. Visų pirma, tai nauja mokytoja moko mūsų vaikus.

Dėl susiklosčiusių aplinkybių, antros klasės antrąjį pusmetį, vaikai turėjo laikinąją mokytoją ir šiek tiek įprato tinginiauti bei išdykauti. Tad tiek naujajai mokytojai, tiek mūsų vaikams,  tikrai yra ką veikti. Ne tik mokytis tai ką privalo mokėti trečiokai, bet ir užtaisyti praėjusių metų susidariusias spragas. Dirbama tikrai intensyviai, namų darbų užduodama kaip niekada daug. Žaviuosi mokytoja, nes labai daug duodama papildomos ( atspausdintos) medžiagos. Didelis dėmesys skiriamas užklasiniam skaitymui. Per savaitę mokinukas privalo perskaityti ir atsiskaityti po 50 puslapių pasirinktos knygelės.

Neišvengėm ir mes problemų. Mūsų gerasis berniukas :-) , vieną po kitos pradėjo gauti pastabas, dėl neatliktų namų darbų. Net nežinojau kaip reaguoti. Esame tokie tėvai, kurie netikrina vaiko namų darbų. Vaikas privalo žinoti kas jam užduota. Mes galime padėti, paaiškinti, bet jokiu būdu  nebaksnojam pirštu, ką reikia padaryti. Tad iškilo dilema, paminti savo nusistatymus, ar tiesiog laukti ir žiūrėti ar tai netaps įpročiu, ar sugebės vaikas susikaupti  ir susidoroti su išsiblaškymu. Nes tas jo namų darbų neatlikimas buvo tiesiog susikaupimo stoka, nes jis ne tai kad nepadarydavo, bet tiksliau nedadarydavo, kitaip sakant ko nors nepabaigdavo iki galo.
Prasidėjus spaliui lengviau atsikvėpėme, nes lyg ir išsisprendė ta iškilusi problema.

Šiek tiek pasikeitė ir Airido užklasinė veikla.Be jau lankomų šachmatų ir karate būrelių, pradėjo lankyti dar tris naujus būrelius.

Kadangi naujieji būreliai tik po kartą savaitėje, tad juos nesunkiai sugebėjome įsprausti tarp jau lankomų.
Savo užklasinę veiklą papildė dramos ir berniukų choro būrelių, bei eko dirbtuvėlių lankymu.

Pastebime, kad kuo labiai vaikas užsiėmęs, tuo labiau jis tampa organizuotesnis, savarankiškesnis, jau moka pasiplanuoti laisvą laiką, kad ir lauke spėtų pabėgioti, ir prie kompiuterio pasėdėti.

Gintarep Gintarep 21. Oct 2015, 09:00

Sekmytes musu NUMYLETINIUI 🌷 Oooo, kokie saunuoliai, dar bureliu prisidejot 👍 Tie nedadaryti (nepykit, kalbininkai del sio priesdelio, bet jis tiksliausiai apibudina veiksma) tai ir mums problema, turim viska patikrinti 😀 ir vis randam 😀