MOKINUKŲ KASDIENYBĖ. Kompiuteriukai penktokams...

MOKINUKŲ KASDIENYBĖ. Kompiuteriukai penktokams...

08. Feb 2018, 21:39 jaldija jaldija

Tikriausiai teko girdėti apie tokį projektą “Kompiuteriukai penktokams”. Atrodo tokia graži iniciatyva, vaikai suintriguoti, pakylėti ir labai laukė to momento kad gaus tą kompiuteriuką.
Aišku reikėjo ne tik laukti, reikėjo pasidomėti kas tai per kompiuteriukas ir ką su juo reikės daryti. Tai „BBC Micro:Bit“  kompiuteriukas. Ir dauguma neįsivaizdavę kas tai per daiktas, labai nusivylė jau vien jį gavę...
Mintis ir idėja labai graži. Puiku, tai yra priemonė, kuri supažindins vaikus su programavimu, padės išmokti programuoti, pagilins įgūdžius.
Galbūt didesniuose miestuose, penktokų informacinių technologijų pamokose vaikai mokomi su jais dirbti. Mano nuomone taip ir turėtų būti, jei jau vykdoma tokia iniciatyva tai mokymosi programoje galėtų būti įtrauktas ir darbas su „BBC Micro:Bit“
Mes gyvename mažame mieste, ir dideliam mūsų nusivylimui, šie kompiuteriukai, ko gero, “nusėdo” į stalčius ir lentynas net neišbandyti. Vaikas su entuziazmu nešėsi jį į mokyklą, rodė bendraklasiams ką galima su juo nuveikti. Statistika tokia:: iš 27 mokinių, tik trys vaikai išbandė kompiuteriuko galimybes.Mūsų mokykloje nei viena vienintelė pamoka nebuvo skirta darbui su jais.
Tai įsivaizduoju kokia statistika būtų visos Lietuvos mastu. Nes atsiliepimų girdėjau visokių, gerų labai mažai...blogų labai daug.
Kiek žinome “Robotikos akademija” tikrai dirba su jais. Mokosi, programuoja. Bet tai yra būrelis egzistuojantis didžiuosiuose miestuose. O jei jau gyveni mažame mieste, arba kaime, arba neturi pinigų būreliams,   galimybių tobulėti neturi.
Mes džiaugiamės šiuo kompiuteriuku. Negalėčiau teigti, kad vaikas labai daug su juo dirba, bet susipažino, šiek tiek paprogramavo. Gerai, kad mūsų tėtis dirba šioje srityje, i ir jis gali paaiškinti, pamokyti. Nes tikrai ne kiekvienas penktokas, net sakyčiau retas penktokas, savarankiškai ieškosis informacijos internete. Nors tokios rasti tikrai galima, yra puikios programavimo pamokėlės.
O iš tiesų gaila, kad galbūt šios priemonės pateko ne į besidominčių rankas. Kodėl penktokams, o ne šeštokams ar septintokams? O gal kaip tik vyresniųjų tarpe būtų daugiau besidominčių.Kodėl ne mokykloms? Per pamokas, tos srities specialistai galėtų labiau sudominti. Arba kodėl ne užklasinių užsiėmimų vadovams?
Išdalinti lengviau negu išmokyti. Gaila, nes turint ir nieko nedarant, programuotojais netampama...

20180208213857-43211.jpg

20180208213907-72926.jpg

Gintarep Gintarep 11. Feb 2018, 22:20

Taip, taip geriau būreliams dalintų, manau ir didmiesčiuose be vadovų pagalbos daug kas nežinotų ką su jais daryti, juk ne visi ieškotų internetinėse platybėse informacijos....mes tai norėtume tokio daikčiuko, nors dar tik trečiokės...baltai Jums pavydi dukrelė, nes rankytėse turėjo, vartė, kuomet vyresnės draugytės demonstravo...