MOKOMĖS DRAUGAUTI: vaikų kalbos grožis ir galia

MOKOMĖS DRAUGAUTI: vaikų kalbos grožis ir galia

25. Oct 2016, 23:41 Dovileab Dovileab

Šią savaitę įvyko nuostabus šuolis Urtės (2 m.) ir Gundės (2 m. ir 3 mėn.) bendravime, tad nusprendėm šiuo džiaugsmu pasidalinti ir su Jumis!

Šios dvi merginos ir jų tėveliai pastaruoju metu gan dažnai svečiuojasi vieni pas kitus, kadangi visai neseniai patapome beveik kaimynais :). Iki šiol mūsų dukrytės bendraudavo labai įvairiai - kartais susitikusios žaisdavo kiekviena sau, kartais pasidalindavo žaisliukais ir tuoj pat juos atsiimdavo atgal, ir padraugaudavo, ir pasipykdavo. Dažniausiai bendraudamos pasitelkdavo gestus, mimikas, pakrykštavimus, paspygavimus ir keletą žodelių, kuriuos kartais pasufleruodavo ir mamytės.

Tačiau šią savaitę mūsų pasisvečiavimo metu ir mamytės, ir tėveliai tapo tik stebėtojais ir grožėjosi dukryčių draugyste. Pagrindiniu mūsų merginų bendravimo įrankiu patapo kalba ir dainos.

Susitikusios netvėrė džiaugsmu:
- Labas, Urte! Einam žaisti, pažiūrėk kiek žaisliukų.

Įsibėgėjus žaidimams, pradėjo kalbėtis ir dalintis žaisliukais:
-Noriu šito.
-Nori šito? Prašau, imk.
-Noriu šito.
-Nori šito? Prašau, imk.

Žinoma, buvo ir šiek tiek nesutarimų. Vienai norėjosi suolelį apversti aukštyn kojom ir ant jo atsistoti (kitaip tariant, kūrybiškai paįvairinti žaidimus), tuo tarpu kita puolė suoliuką statyti ant kojų, mat reikėjo tvarką padaryti. Viena šiek tiek pyktelėjo, tačiau kita prisėdusi ant suoliuko, kuo greičiausiai puolė taikytis:
-Atsisėsk čia.

Įjungus muziką, prasidėjo šokiai, o vėliau ir kažkokie bendri judviejų mergaitiški reikalai :). Nulėkusios į virtuvę, pradėjo spygauti iš džiaugsmo. Atgal į svetainę grįžo baisiausiai laimingos ir susikibusios už rankučių :).

Kaip ir priklauso, artėjant vakarėlio pabaigai prasidėjo dainos. Neaišku, kuri pirma užvedė, tačiau viena kitą papildydamos, abi pradėjo dainuoti Du gaidelius. Nuoširdžiai stebėjomės ir džiaugėmės!

Galiausiai mergaites užklupo nuovargis:
-Urte, eik namo.
-Ne! Einam žaisti. Imk šitą.
-Nenoriu...

Pavargę, pilni įspūdžių ir prisižadėję greitai vėl susitikti, iškeliavom ilsėtis :).

Vytulka Vytulka 26. Oct 2016, 23:59

Kaip gražu, kokios draugiškos mergaitės! 😀

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 26. Oct 2016, 13:26

O smagiausia man, kai pamatai savo vaiką taip gražiai dalijantis žaisliukais, be jokių mamos raginimų😀

lina_baj lina_baj 26. Oct 2016, 13:06

Nerealiai smagu stebėti taip šauniai bendraujančius mažiukus!

Greičiausiai taip ir bus 😀. Jau dabar ištiko malonus šokas, kai pradėjo abi vesti dialogus ir susikalbėti bei papildė viena kitą, dainuodamos dainelę 😃.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 26. Oct 2016, 09:10

Labai smagu, kad jau tiek šnekučiuojasi! 😀 Žiū, mamos ir nepastebės kaip mergaitės pradės visokiom paslaptim dalintis 😃