Moliūgas ir daug sriubos variacijų

Moliūgas ir daug sriubos variacijų

28. Oct 2017, 14:44 ramune. ramune.

Pradėsiu nuo to, kad sriuba mūsų namuose – patiekalas, kurį mėgsta ir valgo visi!

O moliūgas mano bene mėgstamiausia daržovė, nes iš jo galima išvirti labai daug skirtingų sriubos variantų. Pagrindiniai ingredientai: didžioji dalis moliūgo, kažkiek morkų ir bulvių, o toliau jau – kokia šiandien nuotaika ir kiek fantazija leidžia. Noriu rūgštesnės, pridedu pomidorų. Noriu keistesnio, įdomesnio skonio – salierų (aišku, jei nėra alergiškų žmonių). Noriu saldumo – paprikos. Su petražolėmis ar su krapais ar tik su druska ir pipirais – vėl skirtingi skoniai.

Ir toks papildomų ingredientų kaitaliojimas šią moliūgų sriubą kaskart padaro vis kitokią.

Mes mėgstame tirštas sriubas. Šį kartą prie didžiosios dalies moliūgo pridėjau morkų, pomidorų ir ryžių. Jie gerai sutirštino sriubą, kad vyrui net duonos nebereikėjo :) Mes labiausiai mėgstame sriubas su grietine.

Moliūgų sriubą galima valgyti trintą su smulkintuvu, tokią virdavau kol dukrelė buvo visai mažytė. Augant pastebėjau, kad labiau pamėgo sriubas su gabalėliai, tai dabar moliūgų sriubas puode sumaigau su rankiniu traiškytuvu su skylutėmis. Jis susmulkina išvirtas daržoves, bet ne per daug smulkiai.

Linkiu Jums moliūgų sriubų naujų skonių atradimų!