Moliūgo ir varškės lazanija

Moliūgo ir varškės lazanija

02. Nov 2017, 08:47 Raudona braškė Raudona braškė

Reikės:

1 kg moliūgo
12 Lazanijos lakštų
250 g varškės
200 g grietinės
50 g tarkuoto sūrio
2 kiaušiniai
Baziliko, druskos, pipirų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

20171102084708-48967.jpg

Supjaustytą moliūgą apšlakstyti aliejumi, sudėti į kepimo skardą ir kepti 30 minučių 200 C įkaitintoje orkaitėje. Grietinę sumaišyti su puse sutarkuoto sūrio. Iškeptą moliūgą sutrinti su varške, sumaišyti su susmulkintais bazilikais, likusiu sūriu, įmušti 2 kiaušinius ir viską išplakti.Masę pagardiname druska ir pipirais. Kepimo formos dugną patepti aliejumi ir sudėti lazanijos lakštus, užtepti šiek tiek grietinės ir sūrio mišinio. Tada ant viršaus sukrėsti moliūgų masę, ant jos lazanijos lakštus ir ant paskutiniojo lazanijos sluoksnio supilti grietinės sūrio mišinį. Apibarstyti susmulkintais bazilikais ir dėti į orkaitę. Kepame apie 25 minutes.
Skanaus