Tai patys mėgstamiausi mano dukrytės blynai ir tikrai labai paprastai paruošiami. Mes dažnai juos kepam, nes dar neišseko užsiaugintų moliūgų atsargos, o pagardinti blynams turim savų užšaldytų vyšnių. Ir gaminant vakarienę nereikia praleisti daug laiko.
Šeimai pavalgyti reikės:
nedidelio moliūgo,
1 kiaušinio,
apie pusantros stiklinės pieno,
kvietinių miltų,
nedidelio žiupsnelio druskos,
aliejaus
šaldytų vyšnių (aišku puiku kai yra šviežių:)).
Pirma išdorojam moliūgą, nulupam žievę ir pašalinam sėklas. Susipjaustom patogiais gabalėliais ir sutarkuojam burokine tarka. Tada pasiruošiam tešlą. Suplakam kiaušinį, sumaišome su pienu, įberiam druskos. Įmaišome miltus, aš beriu po truputį, kol tešla pasiekia grietinės konsistenciją. Galiausiai į tešlą pilam 3 šaukštus aliejaus (aš aliejų įmaišau į tešlą, todėl į keptuvę daugiau jo nebepilu). Visą tešlą sumaišome su tarkuotu moliūgu ir kepame blynus keptuvėje. Iškepusius blynus pagardiname vyšniomis (arba tuo, ko tuo metu norisi labiau :)).
Skanaus!