Morenginis obuolių pyragas

Morenginis obuolių pyragas

06. Feb 2010, 09:00

 

Noriu pasiūlyti jums pasigaminti ypatingai skanų, burnoje tirpstantį pyragą. Taip, obuolių, tačiau garantuoju, jog tokio dar neesate ragavusios (viliuosi). Obuolių reikia ne itin daug, o ir jie nelabai juntami valgant. Šio pyrago skonis kaip torto.

 

Reikės (maždaug 16 gabalėlių):

Pagrindui:

75 g sviesto arba margarino (naudojau sviestą)

100 g cukraus

4 kiaušinių tryniai

150 g kvietinių miltų

1- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

2 šaukštai pieno

 

Morengų masei:

4 kiaušinio baltymai

200 g cukraus

1 maišelis migdolų lakštelių (tinka ir kitokie riešutai ar džiovinti vaisiai, aš pasirinkau įdomesnį variantą – moliūgų sėklas)

Įdarui: 300 ml grietinėlės, 2 obuoliai

 

Taip pat dėjau šiek tiek grietinėlės skonio žele.

 

{pic:1}

Gaminimas

 

1.Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite.

{pic:2}

{pic:3}

 

2.Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.

{pic:4}

{pic:5}

 

3.Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais.

 

{pic:6}

{pic:7}

 

4.Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę.

{pic:8}

{pic:9}

 

5.Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.

 

{pic:10}

{pic:11}

 

Šį receptuką radau „dansukker 2009 metų kalendoriuje“.

 

Dar keli patarimai:

 

-kad grietinėlė greičiau išsiplaktų – įdėkite cukraus pudrą;

-pradėkite plakti baltymus lėčiausiu plaktuvo greičiu, o kai atsiras putų suberkite cukraus pudrą (vietoj cukraus) – kad ir visu greičiu;

-plakti tol, kol sustandės, bus blizgi masė;

-kad greičiau išsiplaktų morengų masė – įdėkite truputį krakmolo (bet ne per daug).

 

Pasigaminkite, ragaukite ir nenusivilsite.

 

Štai ir viskas. Skanaus !

 

25. May 2010, 18:54

Kaip katinėlis koks 😃 Liux 😉

17. Sep 2011, 21:04

Padariau šį pyragą, labai skanus, tik yra klausimai?
Man per 20 min jis neiškepė, morengas buvo geras, tačiau po juo tešla neiškepta...nžn, gal taip reikia?
Perpjauti buvo sunku, man suplaktos gretinėlės pagal receptą buvo daug, ji visa išbėgo...
Gal galite kas pakomentuoti, pasakyti ką aš blogai dariau?

06. Feb 2010, 21:36

Ačiū, už atsiliepimus 😉
>>>vilira tai imk ir pasigamink 😉 😃

06. Feb 2010, 21:07

kaip skaniai atrodo, užsimaniau labai 😃

06. Feb 2010, 14:55

skanu😀

06. Feb 2010, 12:51

as taj nemegstu tokiu baltu pyragu man geriau sokoladiniai😀

06. Feb 2010, 12:11

skaniai atrodo, labai megstu morengus😀

06. Feb 2010, 11:42

labai skanu turetu but 😀 saunus receptukas 😀

06. Feb 2010, 11:06

niekad neragavau 😀

06. Feb 2010, 10:44

Turėtų būti skanu😀

06. Feb 2010, 09:28

skanu 👍 😉