„Tai receptas, kurį žinojau iš savo proprosenelės. Kai buvau maža, labai mėgdavau, kai šias bandeles kepdavo mano mama“, – „Mamyčių klubui“ prisipažino mama Živilė.
„Galbūt atrodo ir keista, kad bandelės kepamos iš morkų, bet skonis jų – tikrai geras“, – šypteli Živilė, kuri mano, jog šį gal kiek neįprastą receptą visiems būtų ne pro šalį nusirašyti ir pabandyti patiems pasigaminti.
Sudėtis:
Morkos,
miltai,
žiupsnelis druskos,
cukrus,
arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
grietinė,
arbatatinis šaukštelis sodos.
Paruošimas
Nuskuskite norimą kiekį morkų, sutarkuokite smulkia tarka. Į paruoštas morkas įdėkite cukraus pagal skonį, arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos.
Į mažąjį grietinės indelį įdėkite arbatinį šaukštelį sodos ir išmaišykite, kol iškils. Tuomet supilkite į morkų masę. Dėkite miltų tiek, kad masė nebūtų lipni, bet nepersistenkite – tešla neturi būti pernelyg kieta.
Pasiruoškite kepimo skardą, padenkite sviestiniu popieriumi. Ant stalo ir ant rankų pasibarstykite truputėlį miltų ir formuokite bandeles. Su peilio bukuoju galu įspauskite juosteles. Kepti reikėtų apie valandą 170 – 190 laipsnių temperatūroje.
Atminkite – bandeles ir kitus kepinius reikia valgyti ataušusius, nes tik taip suprasite tikrą jų skonį. Be to, tai nekenks ir Jūsų skrandžiui. Skanu užsigeriant pienu.
Skanaus!
Mama Živilė
Siųsk ne tik įvairių valgių, kuriuos mėgsta suaugusieji, receptus, bet ir tų, kuriuose mėgsta Tavo mažylis! Laukiame receptų su keliomis nuotraukomis (kad būtų matomas gaminimo procesas) adresu: redakcija@mamyciuklubas.lt
sis dienorastis senas,kaip gyvenimas.......sio sunelio jau nebera.....bet isgyveno labai daug metu 😀
Gydikitės eglike 😉
Esu kepusi morkų pyragą, tikrai skanus gavosi. Reiks pabandyti ir bandeles 😀
Siandiena kepiau sias bandutes.Zivile tikrai didelis ACIU uz si receptuka.Labai skanu. 😀))
skanu:_)
na skaniai atrodo ir as butinai pameginsiu 😀 tokiu issikepti
zivile musu kulinare😀
Živile, galima ir taip pavadinti. jos mano pačios sugalvotos, todėl ir be pavadinimo 😉 galima vadinti kriziniais morkų kotletais 😛
vilira bet keptuveje keptos tai jau gaunasi nebebandeles....tai kaip kotletai 😀
živile, labai ačiū už receptuką. aš truputį jį komentaruose pakoreguosiu, jei nesupyksi 😉) aš irgi kepu morkines bandeles, bet jas galima vadinti krizės morkinėmis bandelėmis 😉 kai išspaudžiame sultis, tai sunaudojame ir išspaudas (ten kartais patenka ir kopūstas, ir kokia cukinija, ir kt.) Sodos bei vanilinio cukraus nenaudoju. paruošiu tešlą ir kepu kaip kotletus keptuvėje. tai tiek 😉
gal kas zinot paprasta receptuka bandeles su varske,,nes labai maniskiams patinka,,
Man gana įdomiai skamba žodis "morkų". Man tai neatrodo saldu. O jos turi būti saldžios? Nes pasakymas pagal skonį kai nežinau kokios turi būti, netiksliai skamba.
nu ydomiai skamba morkines bandutes bet gal tikraj skanios😀
Skaniai atrodo😀 Butinai pabandysiu!
o kiek cia mazdaug tavo recepte gaunas bandeliu?
laura, cia priklauso kiek jus tu bandeliu kepsit, viskas siaip is akies daroma....labai sunku numatuoti......jei norit bandeliu daug teks ir morku nuskust nemazai....kg gal uzteks? 😀
reikes pabandyti😀 esu kepusi morku pyraga, labai skanu, manau sios bandeles ir neblogos bus😀
zivile gal galetum parasyt kiek reik kg morku?
bet kaip fainiai atrodo,,vau saunuole,,jei tu mums cia tiek receptu pridesi o mes kepsim,,tai pro duris nebeilysim,,aisku juokuoju,,fainuole
aciu, Zivilei , uz isduotas net proseneliu paslaptis!