Tai tinkama mišrainė žiemai ir ne tik. Tiesiog puikus turimų daržovių realizavimas. Mišrainė tinka kaip garnyras prie mėsytės, tinkama greitam sriubytės ar troškinio pagaminimui. Štai mano mėgstamas šios mišrainės panaudojimo variantas - su silkute ir bulvytėmis.
Ingridientai:
0,5 kg. morkų
0,5 kg pjaustytų cukinijų
1 kg. šparaginės pupelės
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
5 šaukštai aliejaus
8 šaukštai acto
3 šaukštai cukraus
0,75 litro pamidorų padažo ( norimo skonio)
Daržoves susmulkinams. Svogūnus smulkiai, morkytes sutarkuojame stambiau, cukinijas kubeliais, pupeles taip pat pasmulkinam.
Pupeles pavirti kokią 15 minučių, kad suminkštėtų.
Morkas ir svogūnus patroškinti su aliejumi.
Prieš tai nereikia pavirti cukinijų, nes jos ir taip greitai suminkštėja.
Apruoštas daržoves dedame į puodą, sudedame likusius ingridentus ir patroškiname dar 15 minučių.
Sudedame į stiklainiukus.
Skanaus...