Sudėtinės dalys:
Sviestas - 100 gramų
Cukrus - 1 stiklinė
Kiaušiniai - 2 vnt
Kvietiniai miltai - 2 stiklinės
Kepimo milteliai - 2 šaukšteliai
Cinamonas - 0,5 šaukštelio
Morkos tarkuotos - 2 stiklinės
Gaminimas:
Gerai išmaišyti ištirpintą sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais.
Kepti labai karštoje orkaitėje apie 50 min.
Skonis tikrai super, nespėjo atvėsti, o pyrago nebeliko.
SKANAUS...
Isbandziau, tik migdolu nedejau, kadangi neturejau ☹ bet vistiek skanu 😀
dar rekomenduoju ideti dziovintu vysniu kurios ismirkytos pries dedant turi but ir skoni gera dadeda 😀
pradzioj koki 20min kepiau 220 laipsniu ir ji jau buvo ikaitinta, o poto ant 170 laipsniu likusi laika 😀
Esu valgius, beprotiskai skanu, tik kiek tas labai karsta orkaite?
bandysiu bandysiu būtinai, tik morkų trūkstu 😉
aha va cia tai super mintis!
😛 😛
Nu reiks bandyti kepti, nes labai idomu, kaip ta morka gali virsti desertu.... 😀