Aviečių uogienė.
- 1 kg. aviečių,
- 0,7 kg. cukraus.
Nuvalytas uogas užpilti cukrumi ir palikti kelioms valandoms, kad atsirastų sulčių. Uogas užvirinkite, virkite apie 30 – 40 minučių, vis pamaišykite, kol uogienė bus norimos konsistencijos (atminkite, kad atvėsus ji šiek tiek sutirštės!). Uogienę išpilstykite į stiklainius, sandariai užsukite ir palikite, kad atvėstų. Skanaus!
Mėlynių uogienė.
- 1kg. mėlynių,
- 0,5 kg. cukraus.
Nuplautas uogas užpilti cukrumi ir palikti kelioms valandoms, kad atsirastų sulčių. Statyti ant ugnies ir virti iki užvirimo vis pamaišant. Sumažinti ugnį ir vis maišant ir nuimant susidariusias putas virti dar apie 30 min.
Sudėti į stiklainius iki pat viršaus ir užsukti dangteliais. Skanaus.
Nežinau ar tai galima pavadinti konservavimu, bet šeis metais badžiau pasigaminti naminio vyno.
- 500 g. juodųjų serbentų,
- 400 g. karamelizuoto cukraus,
- 0,7 l. dektinės.
Viska sudėti i didesni stiklaini, uždaryti sandariai ir padėjus vėsiai laikyti mažiausiai 2 sav. Kartas nuo karto paplakti, kad cukrus tirptu.
Kadangi mano vyras ir mažoji eina iš proto dėl konservuotu česnakiukų, tai buvau įpareigota jų padaryti pati.
Konservuoti česnakai.
- Česnakai 6-7 galvutės,
- 0,5 stik. baltojo vyno acto,
- 0,5 l. vandens,
- Kvapniųjų pipirų žirnelių 10 vnt.
- Cukrus 1 v. š.
- 0,5 š. druskos.
- Aliejaus 3 v.š.
Statykite ant ugnies.
Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus.
Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje. Mažiausiai 1 mėn.
- 2,5 kg kopūstų
- 0,5 kg raudonos paprikos
- 0,5 kg morkų
- 0,5 kg svogūnų
- 150 g cukraus
- 1 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės acto 9 proc.
- 1,5 v. šaukšto druskos
Kopūstus supjaustykite. Morkas sutarkuokite, paprikas bei svogūnus susmulkinkite. Viską sumaišykite dubenyje, supilkite likusius produktus ir gerai sumaigykite rankomis, kad kopūstai suminkštėtų, išsiskirtų sultys. Paruoštą mišrainę sudėkite į stiklainius, gerai prigrūskite, kad neliktų oro tarpelių ir laikykite vėsioje vietoje arba šaltytuve. Skanaus!
Konservuota paprika su medumi.
Reikia:
- 2 kg paprikų
- 6 nuvalytų česnako skiltelių
- pipirų grūdeliais
- 3 a.š. medaus
Marinatui reikia:
- 0,5 l vandens
- 0,5 v.š. druskos
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 stiklinės acto
- 0,5 stiklinės aliejaus