Mūsų atsargos žiemai.

Mūsų atsargos žiemai.

24. Aug 2014, 20:42

Aviečių uogienė.

  • 1 kg. aviečių,
  • 0,7 kg. cukraus.

   Nuvalytas uogas užpilti cukrumi ir palikti kelioms valandoms, kad atsirastų sulčių. Uogas užvirinkite,  virkite apie 30 – 40 minučių,  vis pamaišykite, kol uogienė bus norimos konsistencijos (atminkite, kad atvėsus ji šiek tiek sutirštės!). Uogienę išpilstykite į stiklainius, sandariai užsukite ir palikite, kad atvėstų. Skanaus!

20140824201151-26180.jpg

20140824201230-85543.jpg

20140824201241-63676.jpg

20140824201253-75823.jpg

Mėlynių uogienė.

  • 1kg. mėlynių,
  • 0,5 kg. cukraus.

   Nuplautas uogas užpilti cukrumi ir palikti kelioms valandoms, kad atsirastų sulčių. Statyti ant ugnies ir  virti iki užvirimo vis pamaišant. Sumažinti ugnį ir vis maišant ir nuimant susidariusias putas virti dar apie 30 min.
Sudėti į stiklainius iki pat viršaus ir užsukti dangteliais. Skanaus.

20140824201849-72733.jpg

20140824201911-40596.jpg

20140824201924-97397.jpg

Nežinau ar tai galima pavadinti konservavimu, bet šeis metais badžiau pasigaminti naminio vyno.

  • 500 g. juodųjų serbentų,
  • 400 g. karamelizuoto cukraus,
  • 0,7 l. dektinės.

 Viska sudėti i didesni stiklaini, uždaryti sandariai ir padėjus vėsiai laikyti mažiausiai 2 sav. Kartas nuo karto paplakti, kad cukrus tirptu.

20140824202038-23975.jpg

20140824202521-70293.jpg

20140824202534-79561.jpg

Kadangi mano vyras ir mažoji eina iš proto dėl konservuotu česnakiukų, tai buvau įpareigota jų padaryti pati.

Konservuoti česnakai.

  • Česnakai 6-7 galvutės,
  • 0,5 stik. baltojo vyno acto,
  • 0,5 l. vandens,
  • Kvapniųjų pipirų žirnelių 10 vnt.
  • Cukrus 1 v. š.
  • 0,5 š. druskos. 
  • Aliejaus 3 v.š.
Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską.
Statykite ant ugnies.
Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus.
Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje. Mažiausiai 1 mėn.
 
20140824203232-73004.jpg
 
Kopūstų mišrainė žiemai.
Receptas senas, bet geras. Manau daugelis žino, man begalo skanu ir kekvieną sezoną bent 1 porcija butinai turiu padaryti.
  • 2,5 kg kopūstų
  • 0,5 kg raudonos paprikos
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg svogūnų
  • 150 g cukraus
  • 1 stiklinės aliejaus
  • 1 stiklinės acto 9 proc.
  • 1,5 v. šaukšto druskos

Kopūstus  supjaustykite. Morkas sutarkuokite, paprikas bei svogūnus susmulkinkite. Viską sumaišykite dubenyje, supilkite likusius produktus ir gerai sumaigykite rankomis, kad kopūstai suminkštėtų, išsiskirtų sultys. Paruoštą mišrainę sudėkite į stiklainius, gerai prigrūskite, kad neliktų oro tarpelių ir laikykite vėsioje vietoje arba šaltytuve. Skanaus!

20140824203451-91488.jpg

20140824203503-75190.jpg

Konservuota paprika su medumi.

Reikia:

  • 2 kg paprikų
  • 6 nuvalytų česnako skiltelių
  • pipirų grūdeliais
  • 3 a.š. medaus

Marinatui reikia:

  • 0,5 l vandens
  • 0,5 v.š. druskos
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 0,5 stiklinės acto
  • 0,5 stiklinės aliejaus
Paprikas gerai nuplauti ir perpjovus pusiau pašalinti sėklytes. Supjaustyti smulkiai. Į didelį puodą pilti vandens (nemažai, kad sudėjus paprikas, jas apsemtų). Užvirti ir tada sudėti supjaustytas paprikas. Užvirus pavirti 5 min. Vandenį nupilti, o paprikas sudėti į stiklainiukus. Taip pat suberti į kiekvieną stiklainiuką po keleta pipirų grūdelių, po pora česnakų skiltelių, ir po 1 a.š. medaus.
Toliau į švarų puodą sudėti marinatui skirtus ingridientus ir užvirti. Pilti verdantį marinatą ant paprikų į stiklainius ir užsukti dangteliais. Apkloti rankšluostėliu ir palikti atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.
 
20140824204014-22143.jpg
 
20140824204027-89816.jpg