Norėčiau ir aš pasidalinti labai gardžiu makaronų receptu. Makaronai atrodo lyg ir paprastas pigus produktas, bet juos paruošti galime labai neprastai ir skaniai. Negėda būtų pavaišinti net didžiausią gurmaną užsukusį į svečius ;)
Tagliatelle su troškinta triušiena ir žolelėmis
Reikės (2 didelėms porcijoms):
Marinatui:
čiobrelių;
3 luptų traiškytų česnako skiltelių;
alyvuogių aliejaus;
šlakelio citrinos sulčių.
Patiekalui:
250 g triušienos filė susmulkinta mažais gabalėliais;
rozmarino,
mairūno;
gumulėlio sviesto, alyvuogių aliejaus;
saujos didelių žalių alyvuogių be kauliuko;
siklinės balto vyno (naudoju maisto gamybai baltą sausą vyną tetrapakuose);
250 g tagliatelle makaronų, šviežių ar kietų;
druskos, pipirų;
100 g tarkuoto kieto sūrio.
Paruošimas:
Pirmiausiai pasimarinuojam iš anksto triušieną su marinatui skirtais produktais.
O gaminame taip:
dideliam storu dugnu puode įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, dedame sviesto, kai išsilydo, beriam išsimarinavusią triušieną ir apkepiname. Tuomet pilame vyną, kad apsemtų triušienos gabaliukus ir uždengę patroškiname, kol mėsytė pasidaro minkšta kad net "byra". Tada beriame žoleles rozmariną, mairūnus, paskaniname druska pipirais, jei reikia įpilame truputį vandens. Beriame susmulkintas alyvuoges ir leidžiame susidraugauti visiems ingridientams.
Pagal instrukciją išverdame makaronus, juos nukošiame ir pilame į puodą su troškinta triušiena. Viską išmaišome ir skubame tiekti į lėkštes, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Ragaujame!
Mmm, namuose tvyro gardus aromatas, o vakarienė gavosi išties labai skani! Užtrukau 1 valandą :)