Mūsų šeimos pica

Mūsų šeimos pica

21. Jan 2016, 21:12

Padui:
220 ml šilto vandens
1,5 a.š. sausų mielių
0,5 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus (dar vėliau, kad neliptų minkant, 0,5 š. aliejaus)
~750ml miltų (reikia tiek, kad tešla būtų minkoma, tačiau ne per kieta, minkšta, elastinga).

Aptepimui aliejus, pomidoru pasta ar geresnis pomidorų padažas, picos prieskoninės žolelės. Ir norimi priedai: sūris, kumpeliai, saliami dešra, tunas, marinuoti argurkai, pievagrybiai, paprikos ir t.t. 

Eiga:
Padui šiltą vandenį sumaišyti su sausomis mielėmis, druska, cukrumi ir aliejumi. Viską gerai išmaišius, berti miltus. Gerai suminkyti ir palikti tol, kol susipjaustysim visus ingredientus picai.

Paimti tešlos gabaliuką ir plonai iškočioti. Iš tokio kiekio išeina 2 picos, tokios kaip nuotraukoje, arba galima darytis 3 mažesnes. Pado kraštus galima patepti aliejumi, tada  pagrindą negausiai aptepti pomidoru pasta ar padažu, paliekant kraštus neapteptus. Tada beriame tarkuotą sūrį, dedame pasirinktus ingredientus, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis. 

Jei norite plonapadės picos, turite orkaitę įkaitinti iki 240 C. Įkaitinus orkaitę, greitai pašauti picą ir kepti, kol gražiai paruduos, o pado kraštuose turėtų iškilti oro pūslių (4-5 min).

Skanaus!