Sveiki,
Kaip leidžiate žiemos dienas? Mes šią savaitę su mažuoju Augustinu praleidome namuose su daug arbatos, pleduku, mėgiamais filmukais ir knygelėmis..
Pirmadienį, visai netikėtai, su šypsena ir bėgomis nulėkęs į darželį Augustinas apsirgo, tai gi gavau "imti biuletenį" ir slaugyti mažąjį ligoniuką ..
Šiandien po ligos trumpai buvome išėję į kiemą pasidžiaugti žiema, o grįžę kepėme ir valgėme čirvinius blynus su varške, jie paskutiniu metu, dažniausiai kepami mūsų namuose, tad dalinamės receptu:
6 keptuvėms „Čirvinių“ blynų su varške iškepti reikės:
2 didelių kiaušinių
150 g. varškės
1 banano
50 ml. pieno
100 ml. miltų
Pusę 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
1 arbatinio šaukštelio aliejaus
Papildomai gali reikėti sviesto ar aliejaus blynų keptuvės patepimui
Bananą sutriname elektriniu trintuvu kartu varške. Dubenyje išplakame kiaušinius, supilame trintą bananą su varške. Beriame miltus maišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, įpilame, pieno, aliejaus ir gerai išmaišome. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo. Pilame po 2-3 šaukštus tešlos į gerai įkaitintą, aliejumi ar sviestu pateptą (jei reikia) čirvinių blynų keptuvę ir kepame 3-5 minutes.
Linkime nesirgti,
Ir kas gi nemėgsta čirvinių blynų?...😃
Sveikite 👍😀
Čirvinius mes irgi labai mėgstam, tik su varške nebandėm, reiks išmėginti.