Ar mėgstate zefyrus? Jūsų dėmesiui - naminių zefyrų receptukas.
Reikia:
1 kiaušinio baltymo
100 ml vandens (50 ml vandens ir 50 ml sirupo, kurį pasigaminsite vandenį kaitindami su cukrumi, apie tai - vėliau)
2 arbatinių šaukštelių Santa Maria želatinos
8 šaukštų cukraus
ketvirčio arbatinio šaukštelio citrinų sulčių
kruopelės druskos
šaukšto vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Baltymą plakame, įberdami kruopelę druskos, 1 šaukštą cukraus ir vanilinio cukraus.
50 ml vandens sumaišome su želatina ir paliekame.
Į puodą įpilame 50 ml vandens, 7 šaukštus cukraus, citrinos sultis ir kaitiname. Nuo tada, kai pradeda kilti burbuliukai, paverdame apie 7 min. Sirupas paruoštas.
Nuimame sirupą nuo ugnies ir maišant supilame ištirpdytą želatiną.
Paimame išplaktą baltymą ir lėtai supilame į sirupą.
Plakame, kol masė pasidarys tištos konsistencijos, tokia, kad nekris nuo plakiklio.
Kepimo popieriuje formuoti zefyrus.
Palikti stingti kambario temperatūroje, geriausia - per naktį.
šaltinis: maminuklubs.lv
Skanaus!
o su nuotrauku autore suderintas perpublikavimas lietuviškam mamyčiu klube? 😇
tik originaliam recepte vietoj citrinos sulčiu buvo ketvirtis šauksteles citrinos rūgštis 😉
del sirupo autore raše, kad jei norisi kitos spalvos ar skonio tai prie želtaino vietoj vandens piliamas bet koks sirupas ar sultis.
aš dariau paprastus, tik su vandeniu - buvo skanu, jie ne taip saldūs, kaip paprasti zefyrai, labiau panaši i tuos amerikietiškus 'marshmallows'
O sirupas koks turi būti ???
reiks isbandyti 😀
Mėgstam zefyrus, niam niam 😀 👍 🌷