Namų darbai po darželio: vaikams ar jų tėvams?

Namų darbai po darželio: vaikams ar jų tėvams?

10. Feb 2019, 16:30 Deivės Mama Deivės Mama

Dukra darželį lanko metus. Per visą šį laiką prašymų iš auklėtojų kažką atlikti namuose esame sulaukę vos keletą kartų. Vasarą pririnkome kankorėžių darželio kieme įrenginėjamam sveikatinlgumo takui. Rudenį paprašė padaryti kažką rudeniško. Tada nusižiūrėję iš "Mamyčių klubo" laidos pagaminome ežį. O dabar auklėtoja nedrąsiai, bet pamaloninusi, kad esu jauna ir kūrybiška mama, į rankas įduodama mergaitės ir berniuko trafaretus ant balto lapo, paprašė ką nors sugalvoti. Vienintelė taisyklė - spalvinti negalima. O darbas skirtas artėjančiai Vasario 16-ajai.

Skęsdama kūrybiniuose apmąstymuose visą savaitgalį vyro buvau pravardžiuojama "kūrybiška ir jauna mamyte" (auklėtojos žodžiais). Kai sugalvojau, kaip trafaretus užpildyti, supratau, kad neturime lipalo. Visame šitame kūrybiškumo išraiškos reikale mano 2 m. 8 mėn. vaikui įdomiausia ir tebuvo nueiti su mama į parduotuvę nusipirkti lipalo. Na, pirmais keliais žiupsniais prisidėjo ir darbo procese, bet viską iš esmės teko daryti pačiai. Taigi namų darbas net iš tolo neprimena, kad jį darė darželinukė.

Dalinuosi idėja su jumis. Gal jūsų vyresniems vaikams norėsis taip pasidarbuoti savarankiškai. Auklėtojos įteiktus trafaretus aplikavau juos ištepdama lipalu ir žiupsneliais barstydama ant jų įvairius prieskonius ar berdama kruopas. Mergaitei kasas supyniau iš siūlų. Neturėdami trafareto, manau, galite iškirpti kokio nors objekto ar personažo atvaizdą iš spalvinimo knygelės ir jį užklijuoti ant kartono. Tuomet patepti klijais ir pradėti prieskonių ir kruopų barstymus.

Ar jūsų vaikai dažnai parsineša namų darbų iš darželio? Įsitraukiate į jų atlikimą? :)

20190210162805-29620.jpg

Deivės Mama Deivės Mama 12. Feb 2019, 19:04 floryte

Suformulavot tokį požiūrį, kokiam pritariu ir aš. Aš visada stengiuosi pozityviai žiūrėt į auklėtojų prašymus 😀.

floryte floryte 11. Feb 2019, 21:46

Taip, nedažnai, bet darželis pakviečia vaikams ir tėveliams namie kažką kartu sukurti. Vertinu teigiamai. Bendros pastangos vardan vieno tikslo - smagu ir įdomu. Jūsų sukurti darbeliai - puikūs👍. Manyčiau, kad mažam vaikui labai svarbu matyti, jog tėvai kažką kuria, nesvarbu, kad prisidėjimas prie darbo - minimalus. Vaikui augant, prisidės vis labiau. 😀

jaldija jaldija 10. Feb 2019, 20:06

👍👍👍